avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat, trimitere prin posta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat, trimitere prin posta

Buna seara,

Este posibil in cazul in care mi s-a transmis dispozitie de suspendare a permisului de la politie sa il transmit cu DHL?? Eu nefiind in tara
Cel mai recent răspuns: mihaialx , utilizator 20:12, 27 Martie 2014
Buna ziua,
Da, il puteti trimite printr-un sistem postal dar sa aveti o confirmare de primire.
Stimate Domn Kiritescu,

Exista posibilitatea sa vina o dispozitie de suspendare in Noiembrie 2013 dupa care in Martie 2014 sa vina inca una care o anuleaza pe prima??

Mi s-a intamplat de curand. Mentionez ca locuiesc in afara tarii si nu am condus de cand prima dispozitie zicea ca nu am dreptul. Perioada ar fi trebuit sa se termine in 30 martie iar acum am mai primit inca una in care mi se zice ca incepand cu 24 martie e alta care intra in vigoare si nu am dreptul sa conduc pana in iulie...

E posibil asa ceva??
De regula curierul lasa coletul iar cel care il primeste semneaza fara a se uita ce contine.
Insa asigurati-va ca permisul va fi primit de catre politie, dati un telefon la politia rutiera unde trebuie trimis, explicati situatia ca nu va aflati in tara si nu reveniti curand si solicitati modalitatea de rezolvare.
Eventual il trimiteti unei rude sau cunostinte care sa il predea politiei dar este necesara o procura.
Sau il trimiteti cu confirmare de primire!
Modalitati de rezolvare s-ar gasi, insa trebuie bunavointa din partea politiei. DE multe ori nu accepta permisele celor care pierd procesele deoarece nu le este adusa de catre impricinat hotararea definitva.
In orice caz, dati un telefon inainte de a-l trimite.

.
Multumesc pentru raspuns.

In schimb mi s-a intamplat ceva foarte ciudat... cred eu... poate justitia romana crede altceva...

Dar... am primit in noiembrie o dispozitie cum ca permisul meu e suspendat pentru 3 luni la care se adauga o luna pentru nepredare... totul ok pana acum

perioada trebuie sa expire in 30 martie.

Azi, imi vine la adresa de domiciliu din Romania o alta dispozitie, care o anuleaza pe prima si imi spune ca din 24 martie permisul meu e suspendat pentru 4 luni... din nou... pe acelasi dosar in instanta...

Eu nu am predat permisul de la inceput tocmai pentru ca sunt la mare distanta de Romania si ar fi fost foarte greu sa il recuperez... mii de euro dati pe bilete de avion etc etc (stiti si dvs...)
Dar, am luat-o de buna si nu am circulat.

Nu pot sa inteleg de ce a mai venit o dispozitie dupa ce a venit una, ambele sunt identice.
Poate pentru ca inca nu ati predat permisul la politie asa cum trebuia?

Alte discuții în legătură

Permis de conducere suspendat yagoos yagoos Buna ziua, In noiembrie 2007 mi-a fost suspendat permisul de conducere 30 de zile pentru ca am trecut pe rosu in Bucuresti. Am depus contestatie la tribunal ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate predare permis de conducere suspendat 90 de zile în termen de 5 zile: nu sunt în țară și nu revin în viitorul apropiat. ce este recomandat să fac, cum să procedez? xenter22 xenter22 Buna ziua, Au primit parintii un pv prin care mi se suspenda permisul pentru 90 zile (pt viteza) si se mentioneaza pe instiintare ca trebuie sa predau ... (vezi toată discuția)
Daca nu predau permisul?? bogdan.bogdan bogdan.bogdan Am un proces cu politia pt un pv prin care mi au suspendat dreptul de a conduce, problema e ca la prima infatisare nu depusesera ei nu stiu ce, la a doua nu a ... (vezi toată discuția)