avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Daca nu predau permisul??
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Daca nu predau permisul??

Am un proces cu politia pt un pv prin care mi au suspendat dreptul de a conduce, problema e ca la prima infatisare nu depusesera ei nu stiu ce, la a doua nu a reusit judecatorul sa citeasca copia dupa pv si s-a mai dat un termen , eu nu o sam ai fiu in tara la termenul respectiv, daca pierd cum fac sa predau permisu? daca nu il predau ce se intampla?
Cel mai recent răspuns: ContSters126857 , utilizator 19:42, 7 Februarie 2010
Ai să ai permisul suspendat pe perioada la care erai obligat să stai pe dreapta prin procesul verbal plus 30 de zile de majorare. În caz că pleci din ţară pentru 1 an sau mai mult, poţi să-l iei cu tine liniştit şi să îi înştiinţezi în scris cu scrisoare recomandată cu confirmare de primire că eşti plecat din ţară. Astfel ei vor face spume la gură că nu pot să-ţi ia permisul, tu vei circula liniştit în ţara unde te duci şi când te vei întoarce în ţară totul va fi trecut, fără să le dai satisfacţia că ţi-au suspendat permisul.
Asta în caz că se termină procesul şi se dă o hotărâre care devine definitivă şi irevocabilă prin care ţi se respinge plângerea şi le dă lor câştig de cauză.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2010
eugen68octavian, utilizator
eugen68octavian a scris:

Ai să ai permisul suspendat pe perioada la care erai obligat să stai pe dreapta prin procesul verbal plus 30 de zile de majorare. În caz că pleci din ţară pentru 1 an sau mai mult, poţi să-l iei cu tine liniştit şi să îi înştiinţezi în scris cu scrisoare recomandată cu confirmare de primire că eşti plecat din ţară. Astfel ei vor face spume la gură că nu pot să-ţi ia permisul, tu vei circula liniştit în ţara unde te duci şi când te vei întoarce în ţară totul va fi trecut, fără să le dai satisfacţia că ţi-au suspendat permisul.
Asta în caz că se termină procesul şi se dă o hotărâre care devine definitivă şi irevocabilă prin care ţi se respinge plângerea şi le dă lor câştig de cauză.

E real ce ai scris...?.mie nu-mi vine sa cred asa ceva....si daca trebuie sa vi in tara(presupunem) si te opreste garcea si-ti verifica actele....ce mai faci?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2010
suparici, utilizator
presupun ca daca vii in tara in perioada in care esti sub sactiunea suspendarii dreptului de a conduce faci cel mai simplu lucru cu putinta. nu conduci.

eu eram interesat de ce va face plitia daca nu predau permisul, inteleg ca iti majoreaza cu 30 de zile suspendarea. sper sa castig in cazul asta.

va multumesc pt raspuns.
dacă nu ai solicitat judecarea în lipsă conf. 242 alin. 2 C.proc.civ. și nu te prezinți la termen ți-o suspendă, și trebuie să o repui pe rol.poți mandata pe cineva ... poți solicita ce ți-am scris..etc.
referitor la soluția pe are o va da instanța depinde ce ai cerut în plângere , nu pot să îți spun până nu îmi precizezi exact plângerea.... poate nu ai cerut anularea pv și atunci chiar dacă dovedești că plângerea nu este întemeiată dacă nu ceri exact ceea ce dorești injstanța nu îți poate da ...instanța nu poate da ceea ce nu s-a cerut” tantum devolutum quantum judicatum”.... etc
Art.4 din OG nr.195/2002 ,specifica ca procesul verbal trebuieste predat in termen de 15 zile de la ramanerea definitiva a hotararii,iar art.5 al aceluiasi act normativ,stipuleaza expres ca nepredarea permisului in termenul indicat,duce la prelungirea suspendarii acestuia cu inca 30 de zile.
Aveti posibilitatea sa angajati un avocat si sa fiti reprezentat la proces.
De asemeni aveti posibilitatea ca in termen de 15 zile de la ramanerea definitiva a sentintei sa il trimiteti avocatului sau oricarei alte persoane care poate fi imputernicita prin procura,urmand ca aceasta sa il predea politiei.

@"eugen68octav" cu rugamintea sa isi verifice limbajul sau sa foloseasca un asemenea limbaj cu prietenii sai

Alte discuții în legătură

Imposibilitate predare permis de conducere suspendat 90 de zile în termen de 5 zile: nu sunt în țară și nu revin în viitorul apropiat. ce este recomandat să fac, cum să procedez? xenter22 xenter22 Buna ziua, Au primit parintii un pv prin care mi se suspenda permisul pentru 90 zile (pt viteza) si se mentioneaza pe instiintare ca trebuie sa predau ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat - pierdut plangere, obligatie de predare Mariasa Mariasa Buna ziua!! In 2011 septembrie am avut permis suspendat pentru 30 zile!! In februarie 2012 a fost respinsa cererea mea de anulare a permisului. Nu am fost ... (vezi toată discuția)
Proces pierdut fara decizie irevocabila victorlarger victorlarger Salut! In 2013 mi-a fost suspendat permisul pentru incalcarea liniei duble continue pe 30 zile. Am facut plangere impotriva pv. deoarece aveam nevoie de permis ... (vezi toată discuția)