avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces pierdut fara decizie irevocabila
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces pierdut fara decizie irevocabila

Salut! In 2013 mi-a fost suspendat permisul pentru incalcarea liniei duble continue pe 30 zile. Am facut plangere impotriva pv. deoarece aveam nevoie de permis pentru a ma intoarce in italia, nu pentru a castiga procesul! Din cauza neprezentarii am pierdut procesul, primind acasa instiintare ca l am pierdut si ca am dreptul la recurs. Nu am facut nici recurs si ma asteptam sa primeac acasa decizia finala prin care ar fi trebuit sa predau permisul. Neprimind nimic acasa a fost tatal meu la politie pt a verifica , dupa 6 luni , care e situatia permisului meu, domnul de la ghiseu Zicandu-i ca nu pot preda permisul pt ca nu am primit acasa decizia respectiva. Pe 13.09.2015 am primit acasa somatie de la primarie ca am de platit amenda de 320 ron, fiind amenda pe care o primisem de la agent. Am pus un prieten politist sa verifice din nou in calculator stadiul permisului , zicand ca imi este valabil si ca dupa doi ani suspendare s- a facut chiar si fara sa predau permisul. Cum este posibil asa ceva? Trebuie sa ma intorc in Romania, exista riscul ca daca sunt oprit sau rezult cu permisul suspendat? Ce ar trebui sa fac? De ce nu am mai primit nimic acasa sau de ce rezulta ca am permis valabil? Pareri? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 17:49, 20 Septembrie 2015
Rugati pe prietenul dvs. sa mai verifice inca odata si sa va comunice perioada in care permisul dvs de conducere apare suspendat in evidentele politiei. Hotararea judecatoreasca a ramas definitiva intrucat nu a fost atacat prin recurs. Acasa nu primiti nicio alta hotarare. Cu hotararea judecatoreaca pe care ati primit-o vizata ca este definitiva trebuia sa va prezentati la politie sa predati permisul de conducere. Pentru nu ati predat permisul de conducere in termenul legal perioada de suspendare a fost majorata cu 30 de zile.
Daca in evidentele politiei figurati cu suspendarea efectuata nu veti avea probleme la intoarcerea in tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat - pierdut plangere, obligatie de predare Mariasa Mariasa Buna ziua!! In 2011 septembrie am avut permis suspendat pentru 30 zile!! In februarie 2012 a fost respinsa cererea mea de anulare a permisului. Nu am fost ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat fara sa stiu cosmin90 cosmin90 Buna ziua, In vara anul 2011, fiind prins de MCV cu viteza peste limita legala am ramas fara permis 30 zile. Am atacat procesul in instanta, fiind plecat am ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permis suspendat MagnasMiska MagnasMiska Mi-a fost suspendat permisul pentru o luna acum un an, am contestat in instanta, am pierdut si la recurs. Daca am inteles bine, in 15 zile de la hotararea ... (vezi toată discuția)