avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Nelamuriri legate de infiintarea unui magazin online
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Nelamuriri legate de infiintarea unui magazin online

Buna tuturor!

Va rog frumos sa acordati sprijinul dvs in clarificarea urmatoarelor nelamuriri.

As dori sa infiintez un SRL avand ca activitate principala comert prin internet (magazin online). Sediul social al viitoarei firme va fi intr-un apartament dintr-un bloc, am acceptul vecinilor si al asociatiei de locatari. Mentionez ca la sediul social va fi doar activitate de birou. Am insa nevoie de un spatiu unde sa depozitez produsele achizitionate pana la livrarea lor catre clienti. Acest depozit va fi in partea cealalata a orasului la o casa particulara. Si acum vin intrebarile :)

1. Trebuie sa declar depozitul respectiv ca punct de lucru? Nu o sa fie acolo nu stiu ce activitate, va functiona ca si un depozit de unde se fac livrarile catre clienti care au comandat produsele din magazinul online si atat.
2. Daca trebuie sa infiintez acest punct de lucru atunci o pot face impreuna cu infiintarea firmei propriu zisa? Sau numai dupa ce am deja firma-mama?
3. Daca pot face deodata infiintarea firmei si a punctului de lucru atunci cate declaratii pe propria raspundere trebuie sa completez? Adica model 1 ca nu se desfasoara nicio activitate la sediul social si decl. model 2 pentru punctul de lucru unde se va desfasura activitatea? Sau cum se poate mai simplu?
4. Dupa parerea dvs unde ar fi mai bine sa trec pt autorizare codul CAEN 4791 (comert prin internet) - la sediul social sau la punctul de lucru - cand completez decl. mod. 2 ?? La punct de lucru eu as trece ceva legat de depozitare si logistica (daca exista un cod pt asta) nu si 4791. Parerea mea.
5. Mare majoritate a produselor va fi achizitionata din UE, pt asta exista un cod CAEN ce trebuie trecut in decl. model 2 ??

Multumesc anticipat pentu raspunsuri, sper sa ma puteti lamuri.
O saptamana usoara va doresc
Cel mai recent răspuns: Victorius , utilizator 22:19, 5 Mai 2009
1. Da
2. Da, odata cu...
3. 1 si 2
4. caen 4791 la sediul social...asa e, la pctul de lucru declarati activitate de depozitare
5. pentru achizitii/livrari intracomunitare nu stiu sa existe o mentiune speciala...completati obiectul de activitate cu operatiuni de import-export (nu strica...va prinde bine vreodata).
Punctul de lucru sa il declarati si la administratia financiara in termen de 30 de zile de la inregistrarea la ORC
multumesc pt raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social cu activitate Dyana75 Dyana75 Buna ziua, Pentru un magazin online, as dori sa stiu daca este obligatoriu sau recomandat sa declar sediu social cu activitate, date fiind ... (vezi toată discuția)
Firma doar cu sediu social fara punct de lucru? DAYANA_Only DAYANA_Only Daca X s.r.l. desfasoara : - caen 4690 - Comert cu ridicata nespecializat - caen 4618 - Intermedieri in comertul specializat in vanzarea produselor cu ... (vezi toată discuția)
Prestări servicii cosmetice si vanzare produse cosmetice online DoamnaS DoamnaS Buna ziua, Doresc sa înființez o entitate juridică cu următoarele activitati: - prestări servicii cosmetice Si tatuaje - magazin online produse ... (vezi toată discuția)