avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cote din mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cote din mostenire

Buna seara avocatnet.Am si eu o nelamurire in urmatorul caz.Deci:bunica mea a decedat in sept 2009(lasand in urma 4 copii dintre care un baiat).La un an dupa a decedat si unchiul meu(care a are 4 copii).Matusa mea are in prezent un alt copil cu un alt barbat(cei 4 majori +o fetita de cateva luni cu alt barbat).Mama mea una din surorile unchiului nu vrea sa auda de succesiunea dupa parinti si cred ca atat timp cat va mai trai nu o va face (va trebui sa ne descurcam noi cu succesiunea dupa moartea mamei mele).Pe mine unul ma intereseaza cota care ii va reveni mamei.Intrebarea este cum se poate avea legal cota mamei ?.Ce interes as mai avea dupa trecerea aniilor avand in vedere taxele si impozitele care se vor adauga?Cum pot intra in poses ceilalti frati ai mamei?Va multumesc anticipat pentru raspunsurile voastre=D>

Alte discuții în legătură

Succesiune unchi fara copii. de ce nu i-a revenit unchiului nimic din cota parte la care au renuntat cele 2 surori ale matusi? Epuree Epuree Succesiune unchi fara copii. Nu am inteles clar ce a spus unchiul, dar cam presupun ca asa a fost: matusa mea a murit si nu au lasat testament sau alt act, ... (vezi toată discuția)
Succesiune /informatii bluesky1 bluesky1 este vorba despre o situatie mai complicata: fratele mamei a murit acum cativa ani, in urma lui a ramas sotia lui ( nu s -a facut succesiune dupa el), anul ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii - fara copii ai decedatilor Elena27R Elena27R Buna ziua, Suntem in situatia de a cumpara o casa si terenul aferent care a ramas in urma decesului unor rude, matusa si unchi decedati amandoi acum 1 an. ... (vezi toată discuția)