avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimb proprietati tata-fiica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimb proprietati tata-fiica

Buna ziua,

In urma cu 7 ani mama mea a decedat, parintii mei avand impreuna un apartament din care eu am mostenit 3/8 si tata 5/8. In acesti 7 ani tata mi-a imprumutat o suma de bani pentru a-mi cumpara un apartament in alt oras. Banii nu mi-i i-a dat efectiv in mana ci i-a virat in contul vanzatorului cand am cumparat apartamentul. Tatal meu mai are un copil cu o alta femeie. Tatal meu este destul de invarsta si imi e teama ca nu pot sa ii restitui imprumutul. Mentionez ca tata are uzufruct pe apartamentul meu.
Intrebarea mea este ca daca eu ii vand partea mea de 3/8 din apartament cu o suma de bani reala, tatalui meu si acesta imi vireaza banii prin banca, iar apoi mai facem un act notarial prin care el renunta la uzufruct in schimbul banilor pe care mi-i i-a imprumutat si eu ii virez banii inapoi ca acum as avea, fratele meu mai imi poate lua apartamentul?
Mentonez ca nu stiu ce e in capul acetui frate deoarece noi nu vorbim si nici cu tata nu tine legatura.

Alte discuții în legătură

Contract uzufruct ContSters316458 ContSters316458 Buna ziua, As avea si eu nevoie de cateva sfaturi. In 2009 impreuna cu tatal meu mama mea fiind decedata am cumparat un apartament in valoare de 56.000 euro ... (vezi toată discuția)
Atacare donatie deghizata ContSters316680 ContSters316680 Buna ziua, As avea si eu nevoie de cateva sfaturi. Tatal meu pe care nu l-am cunoscut niciodata imi este tata doar in acte si il stiu din relatarile mamei a ... (vezi toată discuția)