avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Suspect în dosar de înselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Suspect în dosar de înselaciune


Salut as dori si eu sa stiu ce primesc pentru chestia asta .
Acum 1 an am fost sunat de un prieten si am fost rugat sa ridic niste bani nu stiam de unde provin bani.I„am ridicat m„am intalnit cu un neam de alui i„am dat bani si am plecat acasa,
Dupa 1 an am primit o citatie din alt oras de la politie cu inselaciune in calitate de suspect,aveti idee ce pot pati

Sa precizez ca nu am niciun dosar cazieru il am curat
Cel mai recent răspuns: Darius2o14 , utilizator 21:23, 21 Martie 2014
probabil este vorba de inselaciunile prin telefon.
ar fi bine daca ati ridicat doar o data bani si nu de mai multe ori.
depinde de prejudiciu, de partea vatamate , de declaratiile celorlalti inculpati , de atitudinea dvs , de multe lucruri.
Inşelăciunea

Art. 244. - (1) Inducerea in eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, in scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani.

(2) Inşelăciunea săvarşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu inchisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el insuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(3) Impăcarea inlătură răspunderea penală.

Pot sa fac inchisoare ? Nu am nicio sansa sa primesc o amenda s„au suspendare e prima fapta Habar nu aveam de unde provin bani
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2014
Darius2o14, utilizator
Daca nu stiati care este provenienta banilor, nu raspundeti penal, sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune.
Multumesc foarte mult

Alte discuții în legătură

Ncp - inselaciune premeditata maiaB maiaB Buna ziua! Intrebare: cum se pedepseste INSELACIUNEA PREMEDITATA ( ma refer la bani primiti si scutiti din alte plati pt servicii neonorate voit, exista probe ... (vezi toată discuția)
Articol inselaciune codrut_777 codrut_777 Care este articolul din noul cod penal care face referire la inselaciune? (vezi toată discuția)
Salut. ce ai putea pati din punct de vedere legal daca te pretinzi ... Anonim???? Anonim???? Salut. Ce ai putea pati din punct de vedere legal daca te pretinzi matrimoniala pe publi24 si ,,oferi” servicii web, primesti banii prin transfer bancar si ... (vezi toată discuția)