avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Factura cu TVA sau scutit???
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Factura cu TVA sau scutit???

Dacă o societate impozabilă înregistrată ca plătitor de TVA,prestează servicii de transport de bunuri ( de exemplu:din România în Elveţia) pentru o persoană impozabilă stabilită în România, înregistrată ca plătitoare de TVA... după părerea mea factura trebuie eliberată cu TVA, indiferent de locul în care începe sau se încheie transportul, locul taxării cu TVA fiind locul unde este stabilit beneficiarul.
Din păcate beneficiarul nu vrea să admite factura eliberată cu TVA pentru că transportul a fost efectuat în afara UE.Cum am scris mai înainte beneficiarul este persoană impozabilă înregistrată în scopuri de TVA în România, dacă transportul de bunuri are loc din RO în afara UE locul taxării este unde persoana care primeşte serviciile îşi are stabilit sediul activităţii sale, respectiv în România,serviciile supunându-se taxării în România.
Vă rog să răspundeţi CUM ESTE CORECT ???? Aştept cu nerăbdare răspunsuri de la DVS, !!! Mulţumesc.O zi bună!!!!:frantic:
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 19:54, 22 Martie 2014
Scutit de tva
Este o exceptie la locul prestarii serviciului = sediul fix al clientului

ART. 143 Scutiri pentru exporturi sau alte operaţiuni similare, pentru livrări intracomunitare şi pentru transportul internaţional şi intracomunitar

c) prestările de servicii, inclusiv transportul şi serviciile accesorii transportului, altele decât cele prevăzute la art. 141, legate direct de exportul de bunuri;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxare inversa la dobanzi? Irina-2005 Irina-2005 Buna ziua M-ar interasa si pe mine urmatoarea problema: In cazul in care primesc factura de la o persoana juridica impozabila care nu este membra UE si ... (vezi toată discuția)
Transport marfa intracomunitar Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA O soc.romana A transporta tot pt o soc.romana B marfa in Serbia. Soc.A emite factura de transport catre soc.B cu sau fara TVA? (vezi toată discuția)
Transport nonue cimpazu cimpazu buna ziua, eu soc. romaneasca prestez servicii de transport pt o SC rom. pe ruta romania-serbia. facturez cu tva? multumesc mult! (vezi toată discuția)