avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Coasigurat in sistemul de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Coasigurat in sistemul de sanatate

Buna ziua. Referitor la inregistrare coasigurat in sistemul de sanatate, am urmatoarea situatie: Am iesit din somaj anul trecut, octombrie 2013, si pana in prezent nu am gasit de lucru, nu am niciun venit, ma intretine mama care este pensionara. Exista posibilitatea ca mama sa ma inregistreze coasigurat in sistemul de sanatate? Va rog, daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns, Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:56, 19 Martie 2014
Potrivit art. 213 alin. (1) lit. b) teza a doua din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate. Asadar, au dreptul sa beneficieze de asigurare fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.

Asadar, copiii nu fac parte din categoria persoanelor ce pot beneficia de asigurare fara plata contributiei in calitate de coasigurati ai salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare de sanatate copil ileana.barna ileana.barna Buna ziua Sunt salariata si am copilul de 28 ani care nu mai are serviciu. Cum sa fac , sa-l pot asigura la sanatate pe statul meu de plata? (vezi toată discuția)
Coasigurat asigurari de sanatate fiu/fiica majora fara venituri la asigurarea parintelui cristi1010 cristi1010 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca este posibil ca asigurarea de sanatate a parintelui pensionar sa asigure si pe fiul/fiica major(peste 26 ani) ... (vezi toată discuția)
Asigurarea medicala sorina_h2004 sorina_h2004 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca in calitate de tutore si mama pot beneficia de asigurarea medicala a baiatului meu (19 ani) care are handicap grav ... (vezi toată discuția)