buna ziua. sotul meu a fost in somaj o luna de zile apoi si-a gasit un loc de munca,dar dupa 4 zile a primit notificare cu desfacerea contractului de munca(facut pe perioada nedeterminata, in care este specificata perioada de acomodare de 90 zile).de la somaj i s-a spus ca nu mai poate primi somaj, desi contractul de munca s-a desfacut in baza art 31 alin3 .Ce se poate face pentru a relua somajul? va multumesc anticipat
1. In momentul in care a incheiat un contract individual de munca (CIM) pe perioada nedeterminata a incetat plata indemnizatiei de somaj.
2. - Art. 31(3) din Codul muncii ii permite sa beneficieze de indemnizatie doar daca in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj are 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.
- In momentul de fata el nu mai are cele 12 luni deoarece Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca spune:
Art. 37.1
(1) La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, prevazut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.
...
3. Daca ar fi incheiat un CIM pe perioada de cel mult 12 luni atunci i s-ar fi suspendat plata indemnizatiei de somaj care s-ar fi reluat, de unde a ramas, la data incetarii CIM.
Somaj
LevaiL
buna ziua
as dori un ajutor din partea dvs.
din 1decembrie2013 sunt in somaj - am beneficiat de acest ajutor 3 luni dupa care am reusit sa ma angajez cu ... (vezi toată discuția)