Buna seara
am o angajata care in acest moment se afla in concediul ptr crestere si ingrijire copil, si care pana la expirarea celor 2 ani ptr care a fost suspendata va naste cel de al doilea copil; ce trebuie sa fac eu ca si angajator tinand cont de faptul ca vor exista suprapuneri. Multumesc.
1. Salariata va solicita angajatorului prelungirea suspensarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2.
- La cerere ataseaza si o copie dupa certififcatul de nastere a celui de al doilea copil.
2. Cu decizia de prelungire a suspendarii CIM si cu o copie dupa certififcatul de nastere a celui de al doilea copil, salariata se prezinta la Primarie unde va solicita indemnizatie pentru CCC2.
3. - Pe perioada de suprapunere (intre data nasterii celui de al doilea copil si incetarea CCC1) salariata va mai primi, pe langa indemnizatia pentru CCC1, inca 600 lei.
- Acesti bani ii cere tot la Primarie, in baza certificatului de nastere a celui de al doilea copil.
Am si eu exact situatia expusa de dvs.
Intrebarea mea este: tatal este obligat sa mai stea 1 luna in CIC (primul copil) + alta luna in CIC (pt al doilea copil)? Sau va sta doar o luna, oricand dupa nasterea celui de-al doilea copil?
Multumesc!
art.11 din OUG nr.111/2010 se aplica pentru fiecare CCC, in parte.
Asadar, tatal va intra in CCC cel putin cate o luna pentru fiecare dintre cei doi copii.
Dar ce se intampla in situatia de fata: adica salariata este in CIC primul copil, solicita prelungirea suspendarii pe motiv CIC pt al doilea copil...
Concret: salariata se afla in CIC pana in august, iar in aprilie trebuie sa nasca al doilea copil. Trebuie ca tatal sa solicite CIC 1 luna inainte sa se nasca al doilea copil si apoi, dupa nastere al doilea copil si intrare in CIC pt al doilea copil, oricand pe perioada pana cand copilul implineste 2 ani, sa mai solicite alta luna de CIC?