avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Sponsorizari
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Sponsorizari

Buna! Va rog daca poate cineva sa imi spuna si mie care este modificarea legislativa privind sponsorizarile? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 18:38, 14 Mai 2009
Trebuie mai intii sa spuneti ce stiti Dvs , si apoi veti afla si daca sint sau nu modificari ... ca s-ar putea sa stiti tot si sa nu fie vorba de nici o modificare ....
M-ar interesa daca au fost modificate procentele de reducere a bazei impozabile cu echivalentul sponsorizarilor (art.8 din Legea nr. 32/ 1994, cu modif si completarile ulterioare).
Nu . :)

Pentru buna regula , uitati si articolul din cod fiscal care defineste reducerea impozitului .
art 21 :
(4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:
p) cheltuielile de sponsorizare şi/sau mecenat şi cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările ulterioare, şi ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, dacă totalul acestor cheltuieli îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:

1. este în limita a 3 la mie din cifra de afaceri;

2. nu depăşeşte mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.

În limitele respective se încadrează şi cheltuielile de sponsorizare a bibliotecilor de drept public, în scopul construcţiei de localuri, al dotărilor, achiziţiilor de tehnologie a informaţiei şi de documente specifice, finanţării programelor de formare continuă a bibliotecarilor, schimburilor de specialişti, a burselor de specializare, a participării la congrese internaţionale.

Si din norme :
pct 49 indice 1
Contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările şi completările ulterioare, şi Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi/sau care acordă burse private, pe bază de contract, în condiţiile Legii nr. 376/2004 privind bursele private, cu modificările ulterioare, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, dacă aceste cheltuieli însumate îndeplinesc cumulativ condiţiile prevăzute de art. 21 alin. (4) lit. p) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.

Fara legatura cu subiectul, mi-am propus ca la fiecare postare , in masura in care dispun de timp , sa pun cite o maxima sau un citat celebru.
Ingerii zboara pentru ca o iau usor - G. K. Chesterton

MULTUMESC.
1.Dispozitii generale

Un contract de sponsorizare sau mecenat, ca sa fie recunoscut de catre autoritatile fiscale, trebuie sa fie incheiat in conformitate cu prevederile Legii 32/1994 cu modificarile si completarile ulterioare.

2.Deductibilitatea/Nedeductibilitatea elementelor aferente unui contract de sponsorizare si mecenat

Tratamentul fiscal al cheltuielilor de sponsorizare este prevazut in Legea 571/2003 si HG 44/2004 cu modificarile si completarile ulterioare, sub aspectul deductibilitatii si taxei pe valoarea adaugata, astfel:

ü Potrivit prevederilor art.21 alin (4) lit. p. din Codul Fiscal, cheltuielile de sponsorizare si/sau mecenat efectuate potrivit legii sunt cheltuieli nedeductibile fiscal, dar pot fi scazute din impozitul pe profit datorat daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

1. sunt in limita a 3 la mie din cifra de afaceri;

2. nu depasesc mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.

Tot in limitele de mai sus se incadreaza si cheltuielile de sponsorizare a bibliotecilor de drept public, in scopul constructiei de localuri, a dotarilor, achizitiilor de tehnologie a informatiei si de documente specifice, finantarii programelor de formare continua a bibliotecarilor, schimburilor de specialisti, a burselor de specializare, a participarii la congrese internationale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe profit ContSters126395 ContSters126395 intrebarea mea este cat la suta din impozitul pe profit poate fi dat pentru o sponsorizare? Am inteles ca nu tot impozitul pe profit al unei firme ci doar o ... (vezi toată discuția)
Benefici aureljoe aureljoe buna ziua! am si eu o intrebare daca o persoana sponsorizeaza o persoana cu handicap ce benefici ii aduce sponsorului? (vezi toată discuția)
Legea 376/2004 privind bursele private marceli marceli La aparitia legii bursele private erau deductibile fiscal , art.5 din lege. Ulterior conform Legii 343/2006 privind modificarea Codului fiscal se abroga art.5 ... (vezi toată discuția)