avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii La ce salariu se raporteaza sporurile
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

La ce salariu se raporteaza sporurile

Salar de baza 762 , salar de incadrare 1074 , sporuri de 75%( conditii deosebite) rezulta 572 si 15% rezulta 114
Cum se justifica diferenta dintre salar de baza si salar de incadrare, din moment ce mie mi se adauga sumele rezultate din sporuri plus sambete si duminici si ore suplimentare la salarul de incadrare (1074) rezultand venitul brut.?

Este corect ca sporurile sa mi se calculeze la salar de baza (762) sau la salar de incadrare (1074) recultand diferente considerbile?

In cazul unui venit brut de 2130 si 2 copii in intretinere ( pt care am depus actele necesare la biroul RUNOS) deducerea personala este calculata corect la 160 si alte deduceri -17 deducere efectiva 177?
Din venitul brut se scad contrib somaj , asigur de sanatate, CAS si rezulta salariu net 1778 din care se scade deducerea efectiva 177 se aduna val.tich de masa 187 rezultand baza de calcul impozit 1788 din care se scade impozit 286 rezultand salar net 1492 Este corect mdul de calcul al salariului meu?

:(
Cel mai recent răspuns: sexu , utilizator 08:58, 21 Martie 2014
Sporurile se calculeaza la salariul realizat efectiv in luna pentru care se calculeaza veniturile nete.
in cazul meu la care din sumele mentionate trebie calculate ? ce inseamna salar realizat efectiv?
1. Sunteti cumva bugetar? Daca nu sunteti, atunci salariul de baza = salariul de incadrare.

2. salariul realizat in luna = salariul de incadrare / nr. ore lucratoare din luna de calcul x nr. ore efectiv lucrate in luna

3. Sporurile se raporteaza de obicei la salariul de incadrare (cel trecut in CIM) si se calculeaza astfel:
spor = salariul de incadrare / nr. ore lucratoare din luna de calcul x nr. ore prestate pentru sporul respectiv x procent stabilit in CIM, CCM sau regulament intern.
De exemplu, pentru 40 ore spor de noapte intr-o luna cu 21 zile lucratoare
spor = salariu baza / 168 ore x 40 ore x 25%

4. Deducerea de baza se calculeaza la total brut = 2130 + 187 tichete de masa (si acestea sunt venituri salariale). Este corecta suma de 160 lei pentru venit brut = 2130 +187 = 2317 si 2 copii in intretinere.
Alte deduceri = 17 lei - probabil platiti cotizatie de sindicat, aceasta nu intra in baza de calcul a impozitului.

5. Este corect modul de calcul.
Salariul net = total venit brut - CAS - CASS - somaj - impozit
Baza de calcul impozit = total venit brut - CAS - CASS - somaj - deducere personala - alte deduceri + tichete de masa.

6. Nu toate sporurile se raporteaza la salariul realizat in luna. Am dat mai sus exemplul cu sporul de noapte, care se plateste doar pentru orele efectuate noaptea, nu la total ore lucrate in luna respectiva.
sunt bugetar asistent medical PL.GR.3 CL56( care oricum nu ne-a explicat nimeni ce inseamna) si de ex pe fluturasul din luna ianuarie aveam trecut salar de baza 762 si salar incadrare 1074 iar pe fluturasul aferent lunii februRIe salarur de baza a disparut nu mai apare scris insa sporurile imi sunt calculate tot la suma de 761 ma refer la sporul de 75% pt comditii deosebite si cel de15% unde este mentionat Art11.2 tura.
Mentionez insa ca un as med de pe bancile scolii cu aceeasi pregatire si vechime de 2 luni are salar de incadrare mai mare ca al meu dupa 13 ani vechime de aceea tin sa aflu daca cf legii este normal ca salarul de baza este normal sa fie mai mic de 850

Multumesc
Prevederile legale spun ca salariul minim este de 850 lei.

Cititi si aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Alte discuții în legătură

Salarizare sistemul de sanatate buziladiana buziladiana Buna ziua! fluturasul meu arata cam asa.... salar incadrare.............1074 salar de baza..................762 baza calcul ... (vezi toată discuția)
Cum se impoziteaza salariile la privat ?! ContSters312241 ContSters312241 Buna ziua, Va rog respectuos sa-mi explicati si mie de ce in fiecare luna pe fluturasul de salariu imi scrie Realizat 100%.....echivalent cu suma 1250 lei iar ... (vezi toată discuția)
Calculul salariului corect Ipj Ipj Am lucrat la o firma timp de aproape doi ani, iar pe mijlocul perioadei a fost schimbat managerul resurse umane. Cel nou a introdus un nou sistem de ... (vezi toată discuția)