avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SUSPENDARE FIRMA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SUSPENDARE FIRMA

BUAN ZIUA !
Pentru suspendarea unei firme as dori sa-mi spuneti si mie ce trebuie facut,ce pasi trebuie sa urmez,daca pot sa suspend o firma cu datorii catre furnizori etc.
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Manolina , utilizator 10:42, 9 Octombrie 2010
Pentru suspendarea activitatii unei firme e necesara Hotararea Adunarii Generale a Asociatilor in acest sens, hotarare ce va trebui inregistrata la Registrul Comertului in termen de maxim 15 zile de la adoptare.
Se poate dispune suspendarea activitatii pentru o perioada de maxim 3 ani.
Daca activitatea a mai fost suspendata anterior, la calculul perioadei de 3 ani se vor socoti si perioadele anterioare de suspendare.
Puteti dispune suspendarea chiar daca societatea are datorii, dar aceasta nu inseamna ca furnizorii nu vor putea pretinde plata lor in acest interval.
Buna ziua,

Am si eu doua intrebari, va rog sa ma ajutati:
1. Pot sa suspend activitatea unei firme incepand cu 01.05.2009 daca am avut activitate pana in luna aprilie 2009?
2. Pot sa suspend activitatea unei firme incepand cu 01.05.2009 daca firma este in proces de recuperare de creante? Ce se intampla cu procesul? poate sa mearga mai departe daca firma are activitatea suspendata?

Va multumesc foarte mult.
Da si da.

Suspendarea activitatii firmei presupune doar ca acea societate nu va mai desfasura activitati comerciale pe durata suspendarii, adica nu va mai initia noi tranzactii, contracte, etc. Va putea insa incasa debite provenite din tranzactii anterioare si va putea chiar face plati catre furnizori.
Este exact raspunsul pe care speram sa-l primesc.

Va multumesc foarte mult pentru ajutor.
Buna ziua,
am si eu o intrebare pe acelasi subiect.
Deci am o societate care are un angajat si inca 2 persoane in concediu de crestere a copilului.

Se poate suspenda o firma care are angajati?
Ce se intampla cu cei in concediu ce crestere a copilului care ar trebui sa se intoarca la servici cand firma va fi suspendata?

Multumesc,

Alte discuții în legătură

Un sfat urgent, va rog!! geany_na geany_na intr-un SRL in care eu sunt asociat cu 30% dar si administrator,care a a avut activitate pana in luna martie......si in care asociatul meu cu cealalta parte de ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar pentru o firma in dizolvare din 2008 suspendata din 2006 elizabethd elizabethd Buna ziua, am si eu urmatoarea situatie.O firma infiintata in 2005 cu activitate pana in 2006 cand a fost suspendata pentru 3 ani, am redeschis-o in 2008 pentu ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar bogdyban bogdyban Buna seara, Am o firma de 6 luni care pana in momentul de fata nu si-a inceput activitatea, din cauza situatiei economice sunt pesimist in privinta comenzilor ... (vezi toată discuția)