avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale un sfat urgent, va rog!!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

un sfat urgent, va rog!!

intr-un SRL in care eu sunt asociat cu 30% dar si administrator,care a a avut activitate pana in luna martie......si in care asociatul meu cu cealalta parte de 70% e in ancheta si posibil sa intre la inchisoare ptr datorii la stat pe o alta firma(lucru pe care eu nu l-am stiut..evident)...cum sa fac sa inchid firma sau sa ii suspend activitatea?.....Precizez ca firma a fost infiintata in 2005 de mine si tatal meu(eu asociat unic el administrator), a avut activitate pana in 2006 dupa care au fost depuse bilanturi pe 0; iar anul trecut in noiembrie am devenit eu administrator si asociat (30%) cu inca un asociat 70 %...va rog sa imi dati un raspuns orice,ptr ca eu nici nu vreau si nici nu pot avea grija de activitatea firmei in continuare.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 14:22, 15 Mai 2009
o puteti inchide fara probleme, eventual suspenda pentru 3 ani.Completati formularele si faceti o decizie AGA de suspendare sau de lichidare, pe care trebuie sa aveti si semnatura asociatului.Problema este daca el nu vrea sa inchideti firma...;)
sau/si dupa caz sa-i cesionati partile sociale pe care le detineti.
Cel mai indicat ar fi sa faceti suspendarea firmei conform legii la registrul comertului, avand posibilitatea ca mai tarziu sa reluati activitatea daca veti dori.
inainte de suspendarea firmei banuiesc ca trebuie sa platesc si acest impozit forfetar ..daca pana in martie a avut activitate firma...
sunt de acord cu suspendarea , dar ati putea sa mai colaborati cu o asemenea persoana?....Eu una nu.sunt de acord si cu suspendarea , dar raul l-as taia de la radacina si cu mentiuni speciale.

Alte discuții în legătură

Dizolvare srl cu 4 asociati orlyro orlyro Buna ziua, Se da un SRL cu 4 asociati, infiintata in 2003 si care a avut activitate doar 1-2 ani, la inceput. In ultimii ani, am platit un contabil care sa ... (vezi toată discuția)
Suspendare firma CORNELIA B CORNELIA B BUAN ZIUA ! Pentru suspendarea unei firme as dori sa-mi spuneti si mie ce trebuie facut,ce pasi trebuie sa urmez,daca pot sa suspend o firma cu datorii catre ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar bogdyban bogdyban Buna seara, Am o firma de 6 luni care pana in momentul de fata nu si-a inceput activitatea, din cauza situatiei economice sunt pesimist in privinta comenzilor ... (vezi toată discuția)