avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzat de viol/sechestrare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzat de viol/sechestrare

Buna ziua,

Am un prieten care e acuzat de o fata ca o profitat de ea.
El a luat o fata cu masina de buna voie si crezand ca vrea sa intretina relatii sexuale cu el acesta. Ea nu a vrut, dar acesta a amenitat-o ca o lasa la margine orasului, iar aceasta intr-un final a acceptat sa intretina relatii sexuale cu el. Acum ea il acuza ca a violat-o.
Intrebare este urmatoare: Ce i se poate intampla? Ea sa urcat in masina de buna voie si a iesit din oras cu el tot de buna voie, doar ca nu am mai vrut sa intretina relatii sexuale cu el pe cand au ajuns la margine orasului.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Cu stima,
Este clar un viol sub amenintare.
Probabil va merge la inchisoare.
Dacă actul sexual a avut loc prin constrângere și amenințare, este viol, conform legii.Poate fi însă greu ca fapta să se dovedească.Ar presupune mai multe probe din care să rezulte cu certitudine că fapta a avut loc, condițiile în care a avut loc și că persoana acuzată este cea care a comis fapta.
Dacă prietenul dvs. crede că ar putea fi tras la răspundere, cunoscând cel mai bine detaliile faptei, poate apela la un mediator pentru a face o înțelegere cu partea vătămată, negociind o sumă de bani în vederea reparării răului provocat.Astfel, fata poate să nu mai depună plângere penală.
e viol.punct.sa isi caute caute avocat, urmeaza zile interesante pentru sofer.
Este discutabil in opinia mea, existenta constrangerii se aprecieaza in concreto prin raportare la capacitatea de rezistenta a victimei( aici trebuie avuta in vedere varsta, dezvoltare psihosomatica) si a situatiei de fapt, daca amenintarea a constat doar in faptul ca o lasa la marginea orasului nu stiu daca aceasta amenintare poate avea ca rezultat paralizarea totala sau partiala a vointa persoanei vatamate, este posibil insa ca victima sa se fi temut si de o anumita reactie violenta in cazul refuzului, sunt multe discutii care se pot face.
de ce e viol? atata vreme cat fraierul nu recunoaste faza ca i-a zis ca o lasa la mijlocul drumului... cum se probeaza amenintarea?

si in plus de asta...ce fel de amenintare mai e si asta?

Alte discuții în legătură

Probare viol mariaaradu mariaaradu cum se verifica un viol? in cazul in care faci sex de buna voie cu o femeie,iar dansa te reclama ca ai violat-o , cum se demonstreaza ca aceasta minte? (si cam ... (vezi toată discuția)
Problema sex andreicristi andreicristi Varul meu (este major) locuieste cu fosta lui prietena si fac sex, dar ea nu-l mai iubeste si nu vrea sa faca sex cu el dar o face ca stie ca il ajuta intr-un ... (vezi toată discuția)
Sex cu o minora Mari20 Mari20 am avut o prietena minora si am facut sex cu ea... dar nu am obligato.. a fost d buna voie..si pe urma d fiecare data s-a intamplat cu acordula ei.. nu am ... (vezi toată discuția)