avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sex cu o minora
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sex cu o minora

am avut o prietena minora si am facut sex cu ea... dar nu am obligato.. a fost d buna voie..si pe urma d fiecare data s-a intamplat cu acordula ei.. nu am obligato.. nu am amenintato.... si m-am despartit d ea... pentru ca ea a vrut sa fie cu altcineva.

acum.. mama ei.. a descoperit acest lucru si ma ameninta..#-o ca ma baga la puscarie ..cu pretextul ca gen.. as fi violato.. sau as fi facut sex cu ea..(fiind minora)...

vreau si eu daca se poate.. niste raspunsuri.....:(:(

va multumesc
Cel mai recent răspuns: ionutz88 , utilizator 19:31, 10 Septembrie 2012
Daca avea mai mult de 15 ani, nu e o fapta penala

Codul Penal " Art. 218. - (1) Actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 15 ani, se pedepseşte cu închisoare strictă de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex a cărei vârstă este între 15 şi 18 ani, dacă fapta este săvârşită de tutore sau curator, ori de supraveghetor, îngrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa, ori dacă făptuitorul a abuzat de încrederea victimei sau de autoritatea ori influenţa sa asupra acesteia.
(3) Dacă actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de către făptuitor, direct sau indirect, victimei, pedeapsa este închisoarea strictă de la 3 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi. "
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2011
Avocat Alexandru Gheorghe, Avocat
Depinde de declaratia minorei daca va sustine si ea va ati fortat-o .
Depinde cati ani are.
Chiar daca a fost fortata,ttrebuie probat.
poi da nu am fortato.....

practic... este cuvantul ei.. impotriva cuvantului meu nu?
Buna ziua,

In primul rand, e important sa stim care e varsta minorei, intrucat daca are sub 15 ani, respectiv daca la data la care ati intretinut relatii sexuale cu ea avea sub 15 ani, atunci veti puteti fi tras la raspundere penala, sub aspectul savarsirii infractiunii de act sexual cu un minor, infractiune prevazuta si sanctionata de art. 198 alin. 1 cod penal.
Daca minora are peste 15 ani, intretinerea de raporturi sexuale poate fi sanctionata penal, atunci cand nu a existat constrangere, doar in anumite cazuri, expres si limitativ mentionate in cuprinsul art. 198 cod penal.
In ceea ce priveste savarsirea infractiunii de viol, trebuie sa fi existat constrangere, fizica sau morala, iar daca minora are sub 15 ani, atunci fapta e mai grava, conform art. 197 Cod Penal.

Alte discuții în legătură

Am si eu o intrebare foarte importanta - sex intre minori, consecinte legale razvii96 razvii96 se poate baga in puscarie un baiat de 17 ani ca a facut sex cu fata de 15 ani? Eu sunt acela, dar ea a vrut, a venit la mine si a zis ca vrea sa facem sex, si ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? onofrei112 onofrei112 As dori si eu sa stiu daca eu am 16 ani iar iubita mea are 24 iar amandoi suntem de acord cu relatia adica fara santajuri sau altele este conrupere de minori ... (vezi toată discuția)
Ma nu mesc willi tyebowilli tyebowilli ma numesc willi si am 22 de ani si am o mica problema prietena mea are 16 anii si 7 luni si am avut relati sexsuale cu ia deci locuiesc cu ia inpreuna la ... (vezi toată discuția)