Am in bloc un aparatment al carui proprietari refuza de ani buni sa faca putina curatenie, adunand in continuu diverse obiecte astfel incat in primavara trecuta cand in cadru operatiunilor de reabilitare termica a blocului cei ce trebuiau sa monteze tamplaria termopan nu au putut intra in camere pentru asi face treaba. Proprietarul apartamentului a facut in cele din urma putin efort si a descongestionat camerele pentru cei din urma iar acestia nu au putut lucra decat cu masti, din cauza mirosului din casa.
I-am solicitat de mai multe ori proprietarului sa-si igienizeze apartamentul dar acesta refuza in continuare s-o faca. Mai mult de atat a inceput sa dea de mancare si porumbeilor in balconul sau iar vecinii de deasupra sa se gandesc cu disperare la ce mirosuri vor fi supusi pe perioada de vara.
Va intreb aici ce putere ar avea Directia de Sanatate Publica Bucuresti pentru a lua vreo masura pentru combaterea acestui fenomen si unde in alta parte sa ma adresez?
Da, mergeti la Directia de Sanatate Publica. Noi am reusit sa igienizam un subsol numai cu ajutorul lor. Se trimite un inspector ”pe teren”, inspecteaza, noteaza si intocmeste un PV cu cele constatate. Sunt baieti fini, stau de vorba cu cetateanul aflat in abatere, stabilesc de comun acord un termen rezonabil de rezolvare si se intoarce sa constate. Si chiar vine!
Ca si stimulent, in acel PV sunt prevazute amenzi. Stimulentul este asa de puternic incat pentru a scapa de amenda, faci curat pe toata strada, nu numai in propriul apartament...
Din nefericire, cam in fiecare asociatie gasim cate un astfel de proprietar. Oamenii sunt bolnavi sadea. Cateodata o mai rezolvam cu rudele, altadata cu femeia de serviciu - dar nu de fiecare data reusim deoarece, bolnavi fiind, nu realizeaza ce este in jurul lor si ca noi de fapt vrem sa-l ajutam.
Succes!
Porumbei
opryka11
Buna ziua !
Locuiesc intr-o fosta casa nationalizata , compusa din cinci apartamente cu toti atatia proprietari, curtea a ramas proprietetea ICRAL iar pentru ... (vezi toată discuția)