In hotararea data in prima instanta (tribunal) in litigiu privind functionarii publici (acordare de sporuri salariale) se mentioneaza « cu drept de recurs in 15 zile ». Cererea de chemare in judecata a fost inregistrata in luna octombrie 2013.
Conf. Legii 62/2011 - a dialogului social, art. 214 si 215 « Hotărârile instanţei de fond sunt supuse numai apelului. Termenul de apel este de 10 zile de la data comunicării hotărârii.”
Conf. Legii 2/2013, art. XVIII, Secţiunea a-2-a, Cap. II “(2) În procesele pornite începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi şi până la data de 31 decembrie 2015 nu sunt supuse recursului hotărârile pronunţate în cererile prevăzute la art. 94 pct. 1 lit. a)-i) din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, republicată, în cele privind navigaţia civilă şi activitatea în porturi, conflictele de muncă şi de asigurări sociale, (...)"
Intrebare:
- recurs sau apel?
- termen de 15 zile sau de 10 zile?
Dvs va supuneti dispozitiilor date de instanta de fond. Daca calificarea caii de atac s-a facut in mod eronat, veti putea pune in discutie recalificarea acesteia in fata instantei de apel/recurs. Totusi, pentru a evita orice iesire din termen, intotdeauna este bine sa formulati caile de atac inainte de implinirea termenului maxim de reactie. Mult succes!
Litigiile privind funcționarii publici nu sunt asimilate conflictelor de muncă decât sub aspectul timbrajului. Aceste litigii sunt litigii de contencios administrativ și, prin urmare, li se aplică prevederile Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrativ. Calea de atac împotriva hotărârii este recursul, în termen de 15 zile de la comunicare, așa cum în mod corect a arătat instanța în dispozitiv.
Recurs in civil
emil6702
Buna seara,
Acum 2 zile am avut pronuntare in apel in doua dosare. Intr-unul s-a dar cu recurs in 15 zile, in celalalt nu se spune nimic. Cand se poate da ... (vezi toată discuția)