avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colaborare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colaborare

Buna ziua,ramanand fara serviciu ,am aplicat la diferite locuri de munca si sunt sunata de aceste firme de recrutare de personal,care ma cheama la interviuri si-mi spun ca ei percep un comision de 1/2 din primul salariu al meu,in baza unui contract de colaborare 2 luni...
Este legal?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 09:21, 22 Martie 2014
Nu este legal asa ceva.

Pentru a preîntâmpina eventuale situaţii neplăcute şi pentru a evita firme ce nu respectă prevederile legale, în momentul în care decideţi să apelaţi la un agent de ocupare a forţei de muncă solicitaţi la inspectoratul teritorial de muncă în raza căruia îşi are sediul agentul, în temeiul prevederilor Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, informaţii cu privire la îndeplinirea obligaţiei de înregistrare, la activitatea de intermediere propriu-zisă desfăşurată şi informaţii despre firmele care nu mai desfăşoară activitatea de selecţie şi plasare forţă de muncă.

Pai toate anunturile de pe internet sunt luate daca pot spune asa ceva de firmele acestea.....intermediari...nu putem sa ne angajam..singuri...de ce ins de munca nu ia atitudine?
Lipsa de personal din cadrul institutiilor abilitate, este unul din aceste argumente pro lipsei controlului la astfel de societati.

De exemplu, din cate cunosc, pe Buc sunt inregistrati peste 400000 de angajatori la ITM , iar corpul de control are 80 de inspectori.

Listele cu agenţii privaţi de ocupare a forţei de muncă înregistraţi la I.T.M.-uri, se găsesc afişate pe site-urile acestor instituţii.
Ultima modificare: Vineri, 21 Martie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Unde doriti sa va angajati? In tara sau strainatate? Daca e vorba de munca in tara, atunci se poate percepe comisionul.
Daca e vorba de plasare in strainatate atunci tariful perceput trebuie sa acopere cheltuielile efectuate cu medierea in strainatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare societate de plasare a fortei de munca in strainatate alpyne85 alpyne85 Unde trebuie sa ma adresez si sa intreb daca societatea care vreau sa-mi intermedieze un contract de munca in strainatate functioneaza in cadrul legal si nu e ... (vezi toată discuția)
Verificare agent plasare forta demunca solongabriel solongabriel vreau sa plec in germania la munca in agricultura ,dar cine imi confirma ca firmele de recrutare nu au anunturi false si sunt de buna credinta?multumesc (vezi toată discuția)
Plasare locuri de munca in strainatate nylatac nylatac vreau sa verific daca se poate sa nu iau o \'teapa\'cu firma care se ocupa cu plasare locuri de munca in strainatate,deoarece cere o taxa de 490 de lei pt a ... (vezi toată discuția)