avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarizare firme de paza
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarizare firme de paza

buna seara ,as dori daca se poate sa ma ajutati cu niste informatii.lucrez la o firma de paza si as dori sa stiu daca este o baza legala prin care sa pot obliga firma sa-mi dea fluturas de salariu sau stat de plata,mentionez ca nu stiu cat am salarul de incadrare ,cat sant platit la ora,cate ore imi plateste ce sporuri mi se acorda lunar,etc.multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:48, 22 Martie 2014
1. Baza legala pentru emiterea flutrasului de salariu nu exista.

2. Art. 168. C.mun.
(1) Plata salariului se dovedeşte prin semnarea statelor de plată, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plăţii către salariatul îndreptăţit.
..

In cazul in care salariul se plateste pe card, nu mai trebuie sa se semneze state de plata.
multumesc,atunci cum stiu daca sant incadrat la minimum pe economie de 850 lei daca nu primesc nici o dovada a salariului.
C.i.m. ati primit? De cand sunteti angajat?
da, am primit la angajare in 2013 cand era 800 leisi de atunci nu sa modificat deloc salariul.
Trebuia sa primiti o decizie de majorare a salariului la 850 lei de la 01.01.2014.

Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

In acest sens, depuneti o solicitare scrisa la angajator sa va inmaneze un exemplar de pe decizia de majorare a salariului de la 01.01.2014 , precum si un raport per salariat din REVISAL.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca raduu1 raduu1 Buna ziua. Sunt angajat la o firma pe postul de agent vanzari,firma are sediul principal la Bucuresti,eu sunt la punctul de lucru din Iasi.Am fost angajat cu ... (vezi toată discuția)
Fluturasi salariu,obligatie angajator? SAUNDU SAUNDU Buna seara,am cerut fostului angajator copii ale documentelor printre care si copi ai fluturasilor de salariu care la fiecare lichidare ii semnam intr-un ... (vezi toată discuția)
Majorare salariu 01.01.2014 pitirut pitirut La multi ani,tuturor! Referitor la majorarea salariului minim de la 01.01.2014 la 850 lei,cum se procedeaza la salariatii cu studii superioare>??beneficiaza ... (vezi toată discuția)