avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie marfa TVA la incasare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie marfa TVA la incasare

In anul 2013 luna 10 am achizitionat marfa de la un furnizor pe care nu am platit-o nici pana in prezent. Si unitatea mea si furnizorul suntem cu tva la incasare. Cand devine TVA exigibila la acea factura? Dupa 90 de zile de la data emiterii facturii sau in momentul platii facturii, tinand cont de modificarile aduse la codul fiscal cu ianuarie 2014.
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 17:58, 24 Martie 2014
Daca dumneavoastra sunteti cumparatorul marfii, puteti sa deduceti TVA-ul la plata facturii.
Furnizorul este obligat sa colecteze TVA-ul dupa 90 de zile, chiar daca nu a incasat factura.
Furnizorul nu mai este obligat sa colecteze tva-ul la implinirea termenului de 90 zile.Termenul de 90 zile s-a abrogat chiar si pentru facturile aflate in sold la 31.12.2013.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare tva la incasare Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca aplic sistem tva incasare pentru facturile primite de la furnizori indiferent daca acestia sunt in sistem, sau nu eu deduc ... (vezi toată discuția)
Exigibilitatea tva fifi58 fifi58 Cand devine exigibil tva pt facturile emise in oct-noi-dec.2013, la data incasarii sau la 90 zile de la data emiterii facturii ??/ mentionez ca firma in ... (vezi toată discuția)
Calcul tva exigibil Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Societatea este in sistem tva la incasare, pentru facturile emise in noiembrie de exemplu 27.11.2013 daca nu sunt incasate eu trebuie sa colectez ... (vezi toată discuția)