Infractiunea este prevazuta in art. 43 din Legea 161/2003:
(1) Interceptarea fara drept , a unei transmisii de date informatice care nu este publica si care este destinata unui sistem informatic, provine dintr-un asemenea sistem sau se efectueaza in cadrul unui sistem informatic constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 7 ani.
(2) Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si interceptarea fara drept , a unei emisii electromagnetice provenite dintr-un sistem informatic ce contine date informatice ce nu sunt publice.
Se presupune.... dar unii barbati sunt cam gelosi sau patiti cu iubite/sotii anterioare si ..na... vor sa se convinga ca pot avea incredere.. Si eu am fost la fel ,prea patita sa mai am incredere.. doar ca iubesti pe cineva nu inseamna ca tb sa ai si incredere... asta pana cand nu te convingi ca intr-adevar merita sa ii acorzi increderea ta. Si eu aveam incredere oarba in fopstul sot dupa 7 ani pana i-am pus find my iphone pe tel si ce crezi ca am aflat? ca avea o iubita de 18 ani. si el avea 40. Increderea se castiga, nu se acorda sau se ia ca 'granted'. Trist dar adevarat... am vazut atatia oameni seriosi cu iubite.... si atatea sotii de casa care stateau la tel cu necunoscuti in discutii erotice,... crede-ma il inteleg perfect pe om. Nu zic ca e normal sa faca asa... dar ii inteleg neincrederea,..
Ne cam indepartam de subiect, ar daca omul n-are incredere in ea atunci sa-si asume situatia si sa se desparta.
Abuzul e abuz.
Asta cu te iubesc dar doar dupa ce ma conving ca nu ma minti e boala lunga. Cate luni ar trebui sa-i controleze sotul sotiei telefonul pana se convinge ca nu minte??? Sau sotia sotului?? Care e pragul la care spui: "da, pot avea incredere in el/ea"?
N-am nici o problema sa-mi las telefonul pe mana sotului, n-am nici o intrebare la care n-as vrea/putea sa-i raspund, n-am nici un mesaj pe care nu l-ar putea citi, dar daca mi-ar citi emailul sau mi-ar umbla prin telefon mi-as face bagajele a doua zi.