avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Restanta pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Restanta pensie alimentara

Buna ziua,

fostul sot nu a mai platit pensia alimentara din luna august 2013, am incercat de nenumarate ori sa vb cu el prieteneste pe mail dar nu am avut prea mult succes. in ultimul mail primit de la el m-a anuntat ca el a primit un green card si ca in momentul de fata el este in SUA si ca "in situatia de fata, eu nu mai raspund jurisdictiei romane si sunt foarte fericit ,deoarece nu trebuie sa-ti mai dau ceva..eu nu vreau sa mai aud in viața mea de voi si doar pot sa va urez de bine!!!
." aceste sunt cuvintele lui. Este adevarat ce spune el , chiar nu se mai poate face nimic?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:14, 24 Martie 2014
In aceste conditii aveti doua variante: mergeti la un executor judecatoresc pentru recuperarea restantei si ii puteti face si plangere penala pentru abandon de familie
Nu cred ca executorul va poate ajuta daca tatal nu are bunuri sau venituri in Romania.
Puteti sa ii faceti plangere penala, insa plangerea trebuie s-o depuneti in max 3 luni macar de la data acelui mail. Oricum ar fi, depuneti totusi plangere cat mai curand.
Puteti sa va adresati Ministerului Justitiei cu o cerere pentru recuperarea pensiei din starinatate. Aveti in link-uri detaliile necesare, formularele ce trebuie completate.
V-ar ajuta enorm daca ati sti macar statul unde se afla.
[ link extern ]
[ link extern ]
mail-ul l-am primit pe 22.03.2014, aceasta plangere trebuie sa o depun personal sau o poate depune si un avocat?

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 24 Martie 2014
adrianaadriana, utilizator
Puteti imputernici un avocat, insa e bine sa depuneti personal sau sa mergeti insotita de avocat
cum ma poate ajuta aceasta plangere daca el este in SUA ?

Alte discuții în legătură

Neplata pensie alimentara- cum pot recupera pensia restanta ? roxanaioana2013 roxanaioana2013 buna ziua.mam divortat in 2011,in urma casatoriei a rezultat un minor....instanta a decis ca tatal copilului sa dea pensie alimentara 170 ron.de atunci si pana ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot cauta tatal? DutaRoxana DutaRoxana Buna ziua, Ma numesc Roxana si as dori sa aflu cum imi pot da tatal in cautare?Nu mai stiu nimic de el de 4 ani.Parinti mei sunt divortati de cand ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere marionitalia1 marionitalia1 mai exact de cand am divortat nu am primit-o niciodata e posibil sa nu o mai pot recupera? (vezi toată discuția)