avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Poti fi presedintele unei asociatii de locatari in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Poti fi presedintele unei asociatii de locatari in baza unei procuri?

Buna ziua, bunica mea detine un apartament (ea este proprietar in acte). Apartamentul respectiv este inchiriat. Zilele trecute am decis sa schimbam administratorul si presedintele blocului. Nimeni nu vrea sa fie presedinte al asociatiei de locatari (nici mie nu imi prea surade ideea dar o iau in calcul deoarece e un bloc in care 90% din locatari sunt chiriasi). Eu am o procura de la bunica mea in care se stipuleaza ca am drepturi depline, o pot reprezenta la asociatia de locatari, etc. nu pot vinde apartamentul. Intrebarea mea este: Pot in baza acelei procuri sa fiu presedinte sau doar proprietarul poate fi.
O alta intrebare este: Ce beneficii are un presedinte al unei asociatii de locatari? Sa fac munca patriotica nu imi convine,.... la urma urmei daca tot am o oarecare raspundere, mi se pare normal sa fiu si recompensat.
Va multumesc pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:56, 26 Martie 2014
Va ganditi bine, dar daca e asociatie de locatari si locatarii va doresc ca presedinte, puteti fi ales.
Daca e vorba de o asociatie de proprietari cu personalitate juridica obtinuta la judecatorie, nu puteti fi. Presedintele trebuie sa fie proprietar, nu reprezentant al proprietarului. Asta teoretic.
De care fel e asociatia dv.?

Cat priveste faptul de a fi recompensat, trebuie sa vi se intocmeasca contract de mandat si si sa declarati veniturile la ANAF pentru care sa platiti impozit si contributii la CAS si CASS.
Nu puteti sa fiti ales presedinte al asociatiei pe baza de procura, presedintele se alege dintre proprietari, altfel puteti sa luati procura pentru 20 de condominii.
La a doua intrebare nu mai are rost raspunsul.
In ideea in care nimeni nu vrea sa fie presedinte al unei asociatii de locatari, ce se poate face?
Convingeti un proprietar sa fie presedinte. Puteti sa-l convingeti daca promiteti ca o sa stati langa el sa-l ajutati, daca hotarati in adunarea generala sa-i acordati o indemnizatie lunara...
Totusi spuneti-ne si nou daca accea asociatie este de locatari ori de proprietari, pentru ca sunt ceva diferente intre acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate un locatar care nu este proprietar ci doar ruda cu proprietarul sa fie presedinte? mihaelapohoata mihaelapohoata Poate fi presedinte de asociatie o pers care locuieste in bloc de 10 ani, are imputernicire de la proprietar sa se ocupe de apartament, are cerere de la ... (vezi toată discuția)
Schimbare asociatie cataleata cataleata Buna ziua, Suntem locatari ai unui bloc de 60 de garsoniere si dorim sa ne mutam la o alta asociatie de proprietari.Va rog sa imi spuneti cum putem face acest ... (vezi toată discuția)
Disociere maromet maromet Bună ziua , am studiat leg.230/2007 dar nu îmi este clar cum pot să ies din această asociatie de propietari : deoarece nu am semnat nimic privind asocierea ... (vezi toată discuția)