am gasit textul de maj jos pe internet,este vreo lege la acest aspect?
" Declaratia învinuitului poate contribui la aflarea adevarului dar numai daca se coroboreaza cu alte probe, numai declaratia de recunoastere a acestuia, nu este suficienta pentru a dovedi existenta infractiunii."
Se refera la chestii de genul "o persoana declara ca a agresat un martian" in asa caz desigur ca niciun organ judiciar de ancheta nu va pierde timpul sa faca cercetari.
vorbesc despre un fals....exista ca proba un contract de munca falsificat,am recunoscut ca eu am facut (in fata organelor de urmarire penala dar si in instanta) dar procesul inca nu a terminat si vreau sa schimb declaratia,deci sa declar ca nu eu am facut (ceea ce este adevarat,numai ca am recunoscut pentru ca odata a dat declaratie inculpatul celalalt,el a zis ce a declarat si eu am declarat asa ca sa nu il incurc)...nu stiu ce sa fac ca nu vreau ca judecatorul sa infurie,pot sa merg cu recunoastre dar mi e teama ca primesc cu executare si dupa aceea nu ma iert prostia,sa stau inchis pentru o fapta ceea ce nu am facut.....dar nu stiu ce face judecatorul daca acum schimb declaratia anterioara...
Daca nu exista decat declaratia e una iar daca exista mai multe probe e alta...
Vorbiti cu avocatul ca e posibil sa existe mai multe probe si el le poate analiza.
avocatul a zis ca parerea lui este sa nu infuriem judecatorul,zice ca va fi mai intelegator ca are si el familie...sa mergem cu recunoasterea vinovatiei..ca oricum daca nu sunt probe judecatorul va gandi ca am recunoscur in fata organelor de cercetare,am recunoscut in fata lui (in fata instantei) si acum vin cu prostii,va infuria si oricum va condamna
adevarul este ca nici avocatul nu stie cum e mai bine,a zis ca merge pe calea pe care zic eu.....au am zis "dvs stiti mai bine,dvs sunteti avocatul..."...nu stim cum sa facem
Abuz de incredere
cris_deo
Buna seara. Am facut o sesizare la politie pt un abuz de incredere , persoana pe care am reclamat-o a fost chemata la politie si si-a insusit fapta adica un ... (vezi toată discuția)