avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie crestere copil pana la 2 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie crestere copil pana la 2 ani

buna seara! va rog sa ma lamuriti intr-o problema: sunt in concediu pentru cresterea copilului ( copilul meu are 10 luni) si sunt din nou insarcinata. Voi naste cu putin timp inainte ca primul copil sa implineasca varsta de 2 ani. Voi mai beneficia de indemnizatie crestere copil si concediu crestere copil si pentru al doilea copil? calcul la venit se vor lua ultimele 12 luni din indemnizatie? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: camisim , utilizator 13:16, 7 Mai 2009
Veti beneficia si pentru cel de-al doilea copil de indemnizatia pentru CIC.
In situatia in care cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului se constituie numai din perioadele asimilate prevazute de lege in care nu sunt realizate venituri, cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului este de 600 lei.
veti beneficia de indemnizatie si pentru al doilea copil primind 600 lei lunar
Art. 6.

(1) Concediul si indemnizatia lunara prevazute la art. 1, respectiv la art. 2, se cuvin pentru fiecare dintre primele 3 nasteri sau, dupa caz, pentru primii 3 copii ai persoanelor aflate in una dintre situatiile prevazute la art. 5 alin. (2).
(2) Drepturile prevazute la art. 4 alin. (1) lit. a) se cuvin pentru fiecare dintre copiii rezultati in urma primelor 3 nasteri sau, dupa caz, pentru primii 3 copii ai persoanelor aflate in una dintre situatiile prevazute la art. 5 alin. (2).
(3) Durata de acordare a concediului prevazut la art. 1 se prelungeste corespunzator, in cazul suprapunerii a doua sau trei situatii de natura a genera acest drept, in conditiile prevazute la alin. (1) si (2).
(4) In cazurile prevazute la alin. (3) se acorda o singura indemnizatie, in cuantumul prevazut de prezenta ordonanta de urgenta. OUG 148/2005
Va multumesc pentru raspuns!
Buna dimineata tuturor!!!

va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: doamna abia a ramas insarcinata, lucreaza la o benzinarie 10 ore/ zi. sotul doamnei este angajat si el dar cu 4 ore/zi.
1- este obligata ca in momentul in care face 7 luni sa anunte undeva? am inteles ca trebuie sa anunte in scris angajatorul ca este insarcinata. este corect?
2- ei vor ca indemnizatia ptr. cresterea copilului sa o ia tatal si nu doamna. se poate?
Mentionez ca tatal este angajat cu 4 ore la o societate dar mai are contract cu functie de baza la alta societate.

Va multumesc mult de tot anticipat!!!

Alte discuții în legătură

Concediu pentru ingrijirea copilului Caserutu Caserutu Am 38 de ani, am trei copii, primul nascut in 1997, cel de al doilea in 1999, cel de al treilea nascut in 2010 , pentru care acum ma aflu in concediu pentru ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie miiki22u miiki22u Va supun atentiei urmatoarea situatie: in februarie 2010 am nascut gemeni, am beneficiat de indemnizatia de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia crestere copil Mainerici  Ctin Mainerici Ctin o mama este in concediul de crestere a copilului pana in noiembrie 2012,in iulie 2012 a nascut din nou.cf legii 166/2012 din octombrie nu trebuie sa ... (vezi toată discuția)