avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum ma pot apara singur in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum ma pot apara singur in instanta

Am fost actionat in instanta de un vecin pentru motivul de a face,ce mi-a cerut acesta,in urma unor masuratori pentru a-si face cadastru a stabilit ca,documentatia cadastrala a mea este gresita si se suprapun terenurile,iar eu am in acte o suprafata mai mare decit este pe teren si mi-a spus el ca trebuie sa merg la notar si sa renunt la o anumita suprafata de teren.Eu am refuzat pe motiv ca acesta cu ani in urma a construit gardul in totalitate pe terenul meu,la fel si celalalt vecin,teren ce este o cale de acces de numai 2,.20m catre locuinta mea.As dori daca ma poate ajuta cineva cu sfaturi pentru a ma apara singur in instanta.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 15:54, 2 Aprilie 2014
Buna ziua. Ati primit invitatia pentru participarea la sedinta de informare obligatorie cu privire la avantajele medierii din partea unui mediator mandatat de vecin?
Da am fost chemat la mediere de catre avocatul vecinului si m-a intrebat doar atit sunteti de acord sa renuntati la terenul care il aveti in plus in acte,am spus ca eu nu cunosc de nici unteren in plus,iar acesta a spus atunci ne judecam.Mediatorul a scos niste documente deja scrise le-am semnat si atit.
Va fi destul de dificil sa va aparati singur. Cel mai probabil se va face o expertiza topo-cadastrala unde ar fi bine sa fiti asistat de un expert parte si sa aveti un avocat care sa depuna ceva obiectiuni, plus ca trebuie sa faceti o intampinare motivata in fapt si in drept.
Va rog sa nu ramaneti cu impresia ca ceea ce a facut avocatul vecinului este mediere pentru ca ceea ce a facut avocatul NU ESTE mediere. Invitatia la sedinta de informare trebuia facuta de un mediator, avocatul n-avea ce sa caute in aceasta etapa. Conflictul dvs este o situatia clasica (daca pot spune asa) care poate fi rezolvata prin mediere. Trebuie sa stiti ca si dvs puteti chema la mediere, dar avand in vedere atitudinea avocatului vecinului, nu stiu cat de mari sunt sansele ca un mediator sa ajunga direct la vecin si sa-i schimbe perspectiva.
in cazul dvs in principiu 90% din dosar este rezolvat de expertiza.

Sincer, sfatul meu este ca, daca nu va permiteti un avocat, sa cereti un ajutor public judiciar sub forma asistentei gratuite.

Alte discuții în legătură

Proces granituire cata01 cata01 Buna seara, Am pe rol un proces de granituire cu o vecina care sustine ca hotarul dintre noi ar trebuie sa fie situat in alta pozitie, desi stilpii din ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara topo ContSters238389 ContSters238389 As avea o intrebare. Am solicitat instantei o expertiza topo si totodata un expert parte.Vecinul a intrat cu gardul pe terenul meu cu cca. 100mp conform ... (vezi toată discuția)
Mutare linie de hotar nica.sanda nica.sanda Buna ziua, Va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema: In spatele casei ramase de la parinti ,(in care nu locuieste numei deocamdata, dar am vrut sa o ... (vezi toată discuția)