avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Deplasare in strainatate angajati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Deplasare in strainatate angajati

O societatea cu sediul in Romania care exporta mobila trebuie sa trimite doua angajati in Iralanda pentru reparatii la produse vandute la un client.
Ce acte trebuie facute pentru a trimite acesti angajati in strainatate pe cateva zile? De exemplu trebuie facut un actul aditional la contractul individual de munca? Ce trebuie prevazut in actul aditional?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:19, 28 Martie 2014
Art. 18 C.mun.
(1) In cazul in care persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, urmeaza sa isi desfasoare activitatea in strainatate, angajatorul are obligatia de a-i comunica in timp util, inainte de plecare, informatiile prevazute la art. 17 alin. (3), precum si informatii referitoare la:
a) durata perioadei de munca ce urmeaza sa fie prestata in strainatate;
b) moneda in care vor fi platite drepturile salariale, precum si modalitatile de plata;
c) prestatiile in bani si/sau in natura aferente desfasurarii activitatii in strainatate;
d) conditiile de clima;
e) reglementarile principale din legislatia muncii din acea tara;
f) obiceiurile locului a caror nerespectare i-ar pune in pericol viata, libertatea sau siguranta personala;
g) conditiile de repatriere a lucratorului, dupa caz.
(2) Informatiile prevazute la alin. (1) lit. a), b) si c) trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca.
(3) Dispozitiile alin. (1) se completeaza prin legi speciale care reglementeaza conditiile specifice de munca in strainatate.
Daca se trimite un angajat din Romania in Irlanda pe o saptmana si in contractul individual de munca nu sunt prevazute informatiile din alin. (1) lit. a), b) si c), cum va fi actul aditional la C.I.M.?


Parerea mea, este ca acel act aditional este lovit de nulitate.
Dece?
Intrucat, acel text de lege este reglementat de o norma imperativa si nu una dispozitiva ( de la care partile pot deroga).

Alte discuții în legătură

Buna ziua! in urma unui control itm mi s-a cerut: "in cazul salariatilor ... DENYYY DENYYY Buna ziua! In urma unui control ITM mi s-a cerut: \"In cazul salariatilor care desfasoara activitate in functia de conducator auto angajatorul .... x .... va ... (vezi toată discuția)
Model act aditional detasare - formular a1 olden olden BUNA, ma puteti ajuta la un act aditional detasare GERMANIA Am nevoie de un model de act aditional privind delegarea personalului in Germania. Eu am un ... (vezi toată discuția)
Plecare in franta cu muncitori din romania elam elam buna dimineata! firma noastra are o lucrare in Franta pentru o luna de zile si o sa mearga acolo cu 25 de muncitori. ce cadru legal avem d.p.d.v. al ... (vezi toată discuția)