avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! In urma unui control ITM mi s-a cerut: \"In ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! In urma unui control ITM mi s-a cerut: "In cazul salariatilor ...

Buna ziua! In urma unui control ITM mi s-a cerut: "In cazul salariatilor care desfasoara activitate in functia de conducator auto angajatorul .... x .... va intocmi acte aditionale cu privire la informatiile prevazute la art.18 alin.1 ddin Legea nr.53/2003 repubilcata" - ar trebui sa le fac act aditional cu diurna desi in contractul de munca este prevazuta diurna, inclusiv suma de 87.5 euro / zi?
Cel mai recent răspuns: DENYYY , utilizator 11:07, 29 Octombrie 2024
In cazul in care persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, urmeaza sa isi desfasoare activitatea in strainatate, angajatorul are obligatia de a-i comunica in timp util, inainte de plecare, informatiile prevazute la art. 17 alin. (3), precum si informatii referitoare la:
a) ţara sau ţările, precum şi durata perioadei de muncă ce urmează să fie prestată în străinătate;
b) moneda in care vor fi platite drepturile salariale, precum si modalitatile de plata;
c) prestatiile in bani si/sau in natura aferente desfasurarii activitatii in strainatate;
d) conditiile de clima;
e) reglementarile principale din legislatia muncii din acea tara;
f) obiceiurile locului a caror nerespectare i-ar pune in pericol viata, libertatea sau siguranta personala;
g) conditiile de repatriere a lucratorului, dupa caz.
Buna ziua! un model de act aditional care cuprinde cele mai sus mentionate? Ar trebui actualizat la 3 luni (asa a intekles patronul de la cei de la ITM)
ACT ADIŢIONAL
Nr. ……….. din ……………………

A. Părţile actului adiţional
Angajator - Persoana juridică/fizică ……………………………….., cu sediul/domiciliul ........................…, înregistrată la registrul comerţului /autorităţile administraţiei publice din ………………. sub numărul ………………………., cod fiscal……………….. telefon………………., reprezentată legal prin …………………, în calitate de ..................................,
Şi salariatul/salariata – D-l / D-na ………..............................., domiciliat(ă) în localitatea ................................, str. .......................... nr. .........., judeţul .....................……, posesor al actului de identitate BI /CI / Paşaport seria ................., nr. ........……………., eliberat de .......................................... la data de .................., CNP ………………………………….., / permis de munca seria …… nr. …………… din data……………… am încheiat prezentul act adiţional prin care am convenit la modificarea contractului individual de munca după cum urmeaza:
- Durata perioadei de munca ce urmeaza sa fie prestata in strainatate, locul muncii……………………………………………....………………..…………
…………………………………………………………………………………………...
- Moneda in care vor fi platite drepturile salariale si modalitatile de plata ………………………………………………………………………………..…………
- Prestatiile in bani si/sau natura aferente desfasurarii activitatii in strainatate………………………………………………………………………………..…………………………………………………………………………………….…
- Conditii de locuit, transport, cazare, asigurarea hranei, conditii de inchiriere a unei locuinte, repatriere …….……………………………………….
..........................................................................................................................................................................................................................................................
- Reglementari principale din legislatia muncii din acea tara (obligatia de informare ii revine angajatorului)……………………………………………..…………
……………………………………………………………………………………………….
- Conditii de repatriere – angajatorul va asigura toate conditiile privind repatrierea salariatului la incetarea perioadei de munca in strainatate.
Prezentul act adiţional, încheiat in doua exemplare, cate unul pentru fiecare parte, va modifica in mod corespunzător prevederile contractului individual de munca nr. …………din………………. începând cu data de …………………….

ANGAJATOR SALARIAT
Semnatura Semnatura

MULTUMESC FRUMOS!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model act aditional detasare - formular a1 olden olden BUNA, ma puteti ajuta la un act aditional detasare GERMANIA Am nevoie de un model de act aditional privind delegarea personalului in Germania. Eu am un ... (vezi toată discuția)
Deplasare in strainatate angajati mihaigiu mihaigiu O societatea cu sediul in Romania care exporta mobila trebuie sa trimite doua angajati in Iralanda pentru reparatii la produse vandute la un client. Ce acte ... (vezi toată discuția)
Plecare in franta cu muncitori din romania elam elam buna dimineata! firma noastra are o lucrare in Franta pentru o luna de zile si o sa mearga acolo cu 25 de muncitori. ce cadru legal avem d.p.d.v. al ... (vezi toată discuția)