avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament nou cu tva 5 %
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament nou cu tva 5 %

1) pot cumpara un apartament ''la rosu'' nou cu tva 5% ?
2) pot transforma un apartament cumparat cu tva 5% in spatiu comercial ?
3) pot deschide un cabinet medical individual sau un SRL intr-un apartament cumparat cu tva 5% ?
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 06:47, 27 Martie 2014
5% TVA pentru locuinţele noi, dar cu condiţii.
Este decizia anunţată de Guvern într-o încercare evidentă de a resuscita piaţa imobiliară.
ªi chiar are motive.
Măsura decisă de Guvern prevede că cei care au nevoie de un spaţiu mai mare vor plăti doar 5% TVA la achiziţia unei locuinţe noi.
Sunt însă mai multe condiţiile pe care cei interesaţi trebuie să le îndeplinească. Spre exemplu, scutirea de TVA e valabilă doare pentru cumpărarea unui apartament nou, de cel mult 120 de metri pătraţi şi în limita unui preţ de 100.000 de euro.
Având în vedere că taxa pe valoarea adaugată este de 19%, reducerea va fi de 14 procente.
Reducerea este valabila si pentru cei care vor sa plece dintr-un bloc comunist, înghesuit, din Pantelimon, Colentina sau Militari, într-o vilă dintr-o zonă rezidenţială care se încadreaza în cerinţele noii legi.
Dar, şi aici sunt puse condiţii - nevoia unui spaţiu mai mare trebuie justificată. De exemplu, TVA-ul redus se poate aplica unei familii de trei persoane care vrea să se mute dintr-o garsonieră într-un apartament. Dacă familia are trei membri şi se mută de la trei camere la
mai multe, reducerea nu se aplică.
DECI PUTETI SA TRAGETI CONCLUZIA CA TVA 5% ESTE PENTRU LOCUINTE NU PENTRU SPATII COMERCIALE

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva 5% locuinte cumparat o parte de 50% rpeleianu rpeleianu Buna ziua, Am cumparat in 2010 o cota de 50% dintr-un apartament cu 2 camere intr-un bloc nou. TVA-ul aplicat a fost de 5%. Sunt necasatorit, asa eram si la ... (vezi toată discuția)
Intentia guvernului de a reduce la 5% tva-ul la livrarea de locuinte nou construite - discriminare si lovitura in interesele vanzatorilor de locuinte vechi Chicken Chicken Buna ziua Citez din briefing-ul de presă susţinut de Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu la finalul şedinţei de guvern din ... (vezi toată discuția)
Ce tva trebuie platit la cumpararea unui apartament ? CristianSuciu CristianSuciu As vrea sa cumpar un apartament nou si mi se pare ca TVA-ul care ar trebui sa-l platesc depinde de cat TVA am platit la prima mea locuinta (cumparata in 2010) ... (vezi toată discuția)