Instanta respectiv parchetul trebuie sa tina seama ( sa solutioneze) de o cerere respectiv plangere trimisa prin email?
Pun aceasta intrebare deoarece am constatat ca exista parchete care au solutionat o astfel de plangere dupa cum exista parchete care au casat plangerea deoarece era nesemnata.
In cazul instantelor am constatat ca exista obiceiul ( sau obligatia?) de a pune in vedere celui care a facut cererea sa se prezinte in instanta pentru a o semna.
Art. 289, alin. (5) NCP- Plângerea în formă electronică îndeplineşte condiţiile de formă numai dacă este certificată prin semnătură electronică, în conformitate cu prevederile legale.
Deci este posibil să aveți surprize.Trimiteți prin mandatar cererea,semnată.Sau poate, dacă o trimiteți prin email, vă vor chema să o semnați pentru a fi în regulă și a se putea soluționa.
Da, Legally are perfecta dreptate.
Nu va complicati deoarece sesizarea nu este legal facuta daca ne raportam strict la textele de lege.
Si eu stiu un caz in care pe vechea lege s-a considerat ca fiind legal facuta plangerea impotriva solutiei prim-procurorului pe vechea lege, plangere trimisa prin e-mail, insa acum este o noua lege mai restrictiva si interpretarea dorita de dvs. este exclusa in acest caz.
Insa, imi care corect sub aspect legal a se proceda la chemarea persoanei pentru a semna plangerea depusa.
Este intocmai situatia cu o plangere trimisa prin posta dar nesemnata, as considera eu...