avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... plangere trimisa prin email
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

plangere trimisa prin email

Instanta respectiv parchetul trebuie sa tina seama ( sa solutioneze) de o cerere respectiv plangere trimisa prin email?
Pun aceasta intrebare deoarece am constatat ca exista parchete care au solutionat o astfel de plangere dupa cum exista parchete care au casat plangerea deoarece era nesemnata.
In cazul instantelor am constatat ca exista obiceiul ( sau obligatia?) de a pune in vedere celui care a facut cererea sa se prezinte in instanta pentru a o semna.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:59, 29 Martie 2014
Art. 289, alin. (5) NCP- Plângerea în formă electronică îndeplineşte condiţiile de formă numai dacă este certificată prin semnătură electronică, în conformitate cu prevederile legale.
Deci este posibil să aveți surprize.Trimiteți prin mandatar cererea,semnată.Sau poate, dacă o trimiteți prin email, vă vor chema să o semnați pentru a fi în regulă și a se putea soluționa.
Da, Legally are perfecta dreptate.
Nu va complicati deoarece sesizarea nu este legal facuta daca ne raportam strict la textele de lege.

Si eu stiu un caz in care pe vechea lege s-a considerat ca fiind legal facuta plangerea impotriva solutiei prim-procurorului pe vechea lege, plangere trimisa prin e-mail, insa acum este o noua lege mai restrictiva si interpretarea dorita de dvs. este exclusa in acest caz.

Insa, imi care corect sub aspect legal a se proceda la chemarea persoanei pentru a semna plangerea depusa.
Este intocmai situatia cu o plangere trimisa prin posta dar nesemnata, as considera eu...
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Martie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere catre diicot si parchet ! ContSters327384 ContSters327384 Pot trimite o cerere ca sa imi fie transmis in ce stadiu imi este plangerea de la DIICOt prim e-mail ? ] La Parchet vreau sa depun o plangere , pot sa o ... (vezi toată discuția)
Plangere penala prin email refuzata ContSters277534 ContSters277534 Tocmai am primit inapoi, cu refuz de tratare de la sectia de politie, o plangere penala pe care am trimis-o prin e mail ca vezi doamne nu e semnata ... (vezi toată discuția)
Cand trebuie sa se autosesizeze politia sau parchetul ? morris777 morris777 Buna ziua, as dori sa stiu cand exact are obligatia politia sau parchetul sa se autosesizeze. Dacau eu de expemplu sesizez verbal politia printr-un telefon ... (vezi toată discuția)