avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Autoritate ierarhic superioara RATB
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Autoritate ierarhic superioara RATB

Buna seara,

Un pensionar care locuieste in provincie a primit o amenda RATB pentru ca a circulat cu troleul si, se pare, nu a validat corespunzator calatoria. A depus o sesizare online la RATB si acestia i-au trimis prin Posta Romana procesul verbal. Inceleg ca greseala a fost ca le-a dat cartea de identitate, pentru ca, ma gandesc ce ar fi putut sa faca angajatii RATB in caz contrar. Aceasta amenda este nefondata si va rog sa-mi spuneti ce autoritate RATB ar trebui sesizata pentru anularea acestei amenzi.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 12:42, 13 Aprilie 2014
Contravenientul are dreptul sa formuleze plangere contraventionala,in termen de 15 zile de la comunicarea PV la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Multumesc pentru raspuns. Acel termen de 15 zile se refera la data cand a fost intocmit PV sau cand a fost primit prin Posta Romana? Au notat ca persoana amendata nu are obiectii, nu exista martori ceea ce este fals. Are rost sa trimit o alta sesizare la RATB?

"judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia"-dB are sediul in sectorul 4, s ainteleg ca la judecatoria sectorului 4 trebuie depusa plangerea contraventionala?

Ultima modificare: Vineri, 28 Martie 2014
TaraTara, utilizator
Pe raza carui sector s-a intamplat fapta?
TaraTara a scris:
Acel termen de 15 zile se refera la data cand a fost intocmit PV sau cand a fost primit prin Posta Romana?

Data comunicării prin poştă.

Are rost sa trimit o alta sesizare la RATB?

Nu. Numai instanţa poate să anuleze procesul-verbal de contravenţie.

-dB are sediul in sectorul 4, s ainteleg ca la judecatoria sectorului 4 trebuie depusa plangerea contraventionala?

Plângerea trebuie depusă la judecătoria din sectorul pe raza căruia s-a săvârşit contravenţia.
Va multumesc mult pentru raspunsuri. Traseul troleibuzului 93, cateva statii de la Gar de nord in spre Drumul Taberei.

De asemena, va rog sa-mi spuneti daca pot trimite prin posta cererea catre judecatorie.

Alte discuții în legătură

Amenda ratb alina88 alina88 Buna seara, Azi am luat o amenda de la controlorii RATB. Aveam un bilet la mine in geanta, aveam multe bagaje si nu l-am mai compostat, abonamentul imi ... (vezi toată discuția)
Prescriptia pv in 30 de zile respectiv de 6 luni ticut ticut am fost depistat pe un sector de drum nemarcat ca fiind localitate de un radar in mers(110km/h) si am fost sanctionat pt lipsa actelor si pentru viteza. nu am ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta - proces verbal in care categoria autovehiculului este mentionata eronat tzontzonel_2006 tzontzonel_2006 Am primit o amenda pt rovigneta prin posta. Intrebarea mea este daca pot contesta amenda in instanta pt motivul: 1. Categoria masinii scrisa in procesul ... (vezi toată discuția)