avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces de custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces de custodie minor

buna ziua, am o problema.. am si eu un proces pe rol, de custodie a unei fetite de 8 ani, fetita este cu mine de cand ne-am despartit adica de 5 ani, de doi ani am deschis proces pentru pensie alimentara, tatal este in Franta de la data despartiri, el a depus o cerere reconversionala prin care cere fata in Frante,, nu exista motive sau dovezidesi e mult spus ca eu nu ma ocup de fata, problema e pensia, fapt pentru care noi asteptam o ancheta care trebuie sa vina din Franta iar el isi tot schimba domiciliul, procesul fiind fara sfarsit... ce fac eu vreau ca fata sa beneficieze de pensie de intretinere nu sa ma plimb degeaba pe la tribunal... ce fac?
#-o#-o
Cel mai recent răspuns: ancaduo , utilizator 09:22, 30 Martie 2014
cereti pe calea ordonantei presedintiale stabilirea unei pensii pana avetib o hotarare in procesul pe drept comun. Asta se judeca in regim de urgenta.
Apelati tot la avocat sa va redacteze cererea ca aveti nicte conditii de indeplinit pt acest tip de actiune.
eventual cereti instantei sa constate ca nu are un domiciliu stabil, si indicati de cate ori s-a mutat in timpul procesului, apoi aratati ca copilul nu a avut legatura cu el cei 5 ani deci sunt aproape straini si daca s-ar tot muta ar fi traumatic pentru un copil care are prieteni la scoala etc....puteti dovedi cu orice mijloace....
gi-jane2 a scris:

cereti pe calea ordonantei presedintiale stabilirea unei pensii pana avetib o hotarare in procesul pe drept comun. Asta se judeca in regim de urgenta.
Apelati tot la avocat sa va redacteze cererea ca aveti nicte conditii de indeplinit pt acest tip de actiune.

Da, aceasta era solutia insa trebuia sa fi procedat demult asa...
Ati pierdut mult timp...

Si pe ordonanta o sa dureze daca vor fi probleme cu citarea.
Conform art.998 Noul cod de procedura civila alin(2) - Ordonanţa va putea fi dată şi fără citarea părţilor. În caz de urgenţă deosebită, ordonanţa va putea fi dată chiar în aceeaşi zi, instanţa pronunţându-se asupra măsurii solicitate pe baza cererii şi actelor depuse, fără concluziile părţilor.
(3) Judecata se face de urgenţă şi cu precădere, nefiind admisibile probe a căror administrare necesită un timp îndelungat. Dispoziţiile privind cercetarea procesului nu sunt aplicabile.
(4) Pronunţarea se poate amâna cu cel mult 24 de ore, iar motivarea ordonanţei se face în cel mult 48 de ore de la pronunţare.

Ordonanta este provizorie - efectele ei dureaza pana la judecarea definitiva - si executorie, adica poate fi pus ain executare silita.

Problema va fi insa ce va dispune instanta (ce cuantum al pensiei, daca nu am dovezi ale veniturilor) si cum pun in executare hotararea. chiar si provizorie, pe care o obtin.

va multumesc fff frumos pentru raspunsuri, aven un contract de munca pe perioada nedeterminata in valoare de 1580 euro, sper sa reusesc! va multumesc din suflet, eu am avocat dar nu mi-a spus aceste variante! o zi buna tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 581 din cod procedura civila - corespondenta in noul cod Cimss Cimss Buna ziua, Am facut o ordonanta presedintiala si in drept am scris potrivit art. 581 din cod de procedura civila, insa acet articol este din vechiul cod, ... (vezi toată discuția)
Ordonanță președințială pensie de întreținere și domiciliu minor AndreeaTeo45 AndreeaTeo45 Buna seara! Ma aflu in proces de divort cu fostul sot. Buletinele amandurora sunt pe Bucuresti, iar eu m.am mutat cu copilul minor in Cluj. Imi puteti spune ... (vezi toată discuția)
Vecinul a deconectat casa de la reteaua de apa adrianburloiu adrianburloiu Situatia locala: casa p+1 firma noastra la parter si un nou vecin pers fizica a cumparat etajul. Curte in totalitate est a noului veci. Noi avem servitute de ... (vezi toată discuția)