avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Raspundere pentru BO avalizat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Raspundere pentru BO avalizat

Buna ziua !
In 2012 eram administratorul unui SRL. Am avut un BO avalizat refuzat. Am cesionat creditorului tot ce aveam de incasat de la 2 societati cu care aveam contracte.Cele 2 societati au intrat in insolventa, si nu s-a mai recuperat nici un ban. De un an nu mai sunt administrator la firma respectiva. Este posibil ca acum , dupa 2 ani sa se ajunga la executare silita pe numele meu ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 11:50, 3 Aprilie 2014
Din pacate da, intrucat avalizarea acelui BO de catre o persoana fizica este o garantie suplimentara (fidejusiune) care echivaleaza cu garantarea platii de catre avalist cu bunurile proprii, in cazul in care societatea emitenta nu isi indeplineste obligatia de plata fata de creditorul sau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bo avalizat anders anders Buna ziua. Fiind asociat intr-o societate comerciala am avalizat un bilet la ordin ca garantie pentru un credit luat de societate. Am cesionat partile sociale ... (vezi toată discuția)
Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)
Bo avalizat, debitoare in insolventa Andr33agav Andr33agav Buna ziua, Avem urmatoarea situatie: Am incheiat un contract de antrepriza cu o societate, iar plata pretului a fost garantat cu un BO avalizat de catre o ... (vezi toată discuția)