avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Recuperare Debite
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Recuperare Debite

Salutare tuturor! Imi poate indica cineva o publicatie / site web unde as putea gasi info complete si utile cu privire la pasii legali (consiliere, somatie, drept com,un, etc.) de urmat de catre o S.C. pentru recuperarea unor debite restante (pe cale amiabila nu se mai poate face nimic)? Va multumesc. Mircea.
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 19:50, 8 Februarie 2007
Pt. somatie de plata citeste OG5/2001. O intocmesti- motivata in fapt si drept-, anexezi actele doveditoare (facturi, contract daca exista, comenzi, ce ai) o timbrezi cu timbru judiciar de 1500 lei si anexezi si chitanta cu care ai platit taxa judiciara de timbru in valoare de 366.000 lei si o depui la Judecatoria unde isi are paratul sediul. Cu somatie e si mai simplu si mai putin costisitor.Conditia de baza pentru castig de cauza e ca creanta pretinsa de tine sa fie certa, lichida si exigibila.
ave, ..iar ca sa aveti toate atuurile, atunci cand pe facturi nu aveti si stampila debitoarei alaturata semnaturii de plata, e indicat sa aveti macar o plata partiala, care are valoare de recunoastere a debitului inregistrat in contabilitatea dvs.
fortuna vis,
maximilian
p.s.-indicarea de surse s'ar putea interpreta ca publicitate mascata, iar pe acest forum - afacere privata a LegalNet s.r.l. - este posibil sa fie promovate anumite siteuri concurente ori de alta culoare decat gazda noastra de aici, iar noi am putea deveni 'moderati'..
ne puteti insa contacta pe adresele private pentru consultatii dezinteresate, dar deontologic vorbind, profesionale..
ave, ..iar ca sa aveti toate atuurile, atunci cand pe facturi nu aveti si stampila debitoarei alaturata semnaturii de plata, e indicat sa aveti macar o plata partiala, care are valoare de recunoastere a debitului inregistrat in contabilitatea dvs.
fortuna vis,
maximilian
p.s.-indicarea de surse s'ar putea interpreta ca publicitate mascata, iar pe acest forum - afacere privata a LegalNet s.r.l. - este posibil sa fie promovate anumite siteuri concurente ori de alta culoare decat gazda noastra de aici, iar noi am putea deveni 'moderati'..
ne puteti insa contacta pe adresele private pentru consultatii dezinteresate, dar deontologic vorbind, profesionale..
ok. am inteles. intre timp am luat legatura si cu 2 companii din domeniul "recuperarii de debite"; din cate am inteles este cel mai indicat sa rezolvi totul pe cale amiabila, prin negociere, sau, cel mai bine, sa previi frauda ... altfel, este foarte posibil sa nu mai poti face nimic daca debitorul este putin istet si, eventual, nu are ce pierde prin imaginea proasta pe care i-o poti face printr-un proces ...
oricum ... din cate am inteles, inainte de a lua calea judecatoreasca este bine de evaluat foarte bine situatie ... pt ca altfel este posibil sa ajungi la niste cheltuieli destul de mari (cabinet avocatura, taxe legale) pe care chiar daca obtii un "titlu executoriu" s-ar putea sa nu ai de unde le recupera; in plus, mai este si taxa executorilor judecatoresti (uneori sume platite in avans), care, din cate am inteles, nu sunt foarte multi si sunt cam selectivi cu cazurile pe care le preiau (functie de marimea debitului) ... va rog sa-mi conmfirmati daca mi-am format o perceptie corecta sau este putin exagerata
Multumesc mult

Alte discuții în legătură

Despre rezultate la magistratura issabella issabella Sal! As vrea si eu sa stiu pe ce site pot gasi rezultatele de la magistratura. Multumesc. (vezi toată discuția)
Dobanzi si penalitati mai mari decat debitul Speta: O pers. fizica face un imprumut la o banca pt. suma de 10 milioane lei. Intarzie cu plata ratelor, este deta in judecata si in urma calcularii de ... (vezi toată discuția)
Statutul cj Ce spuneti de promovarea unei actiuni in anulare a Statutului profesiei de consilier juridic pe motiv ca aduce atingerea ordinii publice. Ce ar spune ... (vezi toată discuția)