avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS din venitul pe arenda
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS din venitul pe arenda

Din ce am inteles conform OUG 102/2013
CASS la veniturile din arenda se calculeaza prin aplicarea cotei asupra bazei de calcul, care, lunar, reprezinta diferenta dintre venitul brut si cheltuiala deductibila, determinata prin aplicarea cotei de 25% asupra venitului brut, si care nu poate fi mai mica decat un salariu de baza minim brut pe tara, daca acest venit este singurul asupra caruia se calculeaza contributia, dar nici mai mare decat valoarea de 5 ori a castigului salarial mediu brut.
Prin urmare sa inteleg ca daca baza de calcul este mai mica de 850 de lei va trebui sa pletesc CASS adica 5.5 % calculat la salariul minim brut de 850 adica voi plati 46.75 lei ?
Daca pe linga venitul din arenda mai am si venituri din salariu banuiesc ca nu se ia in considerare venitul din salariu si va trebui sa platesc CASS si la venitul din arenda ?
Cred ca in ordonanta trebuia specificat cind nu platesti CASS la veniturile din arenda ,probabil daca ai avea si venituri din cedarea folosintei bunurilor nu cred ca s-ar mai plati si CASS la venitul din arenda

Cel mai recent răspuns: Elis Ismail , Contabil 13:45, 31 Martie 2014
Cass se plateste la venitul din arenda.
Daca este singurul venit pe care il aveti, atunci se calculeaza la venitul minim de 850 lei.
Ultima modificare: Luni, 31 Martie 2014
Elis Ismail, Contabil
si pensionarii platesc CASS la venituri din arenda?
Da, si ei platesc.
deci daca in cazul meu la un venit din arenda baza de calcul este 600 de lei si am si venituri din salariu voi plati cass la venitul minim de 850 adica 47 de lei ?
In cazul dvs. veti plati cass, pentru venitul din arenda, la baza de calcul de 600 lei, adica 33 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie la sanatate din venituri din chirii? Anamaria1313 Anamaria1313 Buna ziua, am o intrebare daca ma puteti ajuta, am un apartament inchiriat, contactul de inchirere este inregistrat la Finante pentru suma incasata platesc 16 ... (vezi toată discuția)
Plata cass miha2766 miha2766 Buna ziua, As dorii o lamurire vis-a-vis de plata CASS. Citind un articol aparut pe site-ul dvs, de unde citez \\"...o persoană care va obţine doar ... (vezi toată discuția)
Impozit pe chirii din anul 2014, calcul baza de impozitare LuandaCazan LuandaCazan Buna ziua, am o intrebare intrucat nu am reusit sa inteleg mai nimic din cum este explicata baza pentru impozitare in articolul de lege prezentat pe site-ul ... (vezi toată discuția)