Din ce am inteles conform OUG 102/2013
CASS la veniturile din arenda se calculeaza prin aplicarea cotei asupra bazei de calcul, care, lunar, reprezinta diferenta dintre venitul brut si cheltuiala deductibila, determinata prin aplicarea cotei de 25% asupra venitului brut, si care nu poate fi mai mica decat un salariu de baza minim brut pe tara, daca acest venit este singurul asupra caruia se calculeaza contributia, dar nici mai mare decat valoarea de 5 ori a castigului salarial mediu brut.
Prin urmare sa inteleg ca daca baza de calcul este mai mica de 850 de lei va trebui sa pletesc CASS adica 5.5 % calculat la salariul minim brut de 850 adica voi plati 46.75 lei ?
Daca pe linga venitul din arenda mai am si venituri din salariu banuiesc ca nu se ia in considerare venitul din salariu si va trebui sa platesc CASS si la venitul din arenda ?
Cred ca in ordonanta trebuia specificat cind nu platesti CASS la veniturile din arenda ,probabil daca ai avea si venituri din cedarea folosintei bunurilor nu cred ca s-ar mai plati si CASS la venitul din arenda
deci daca in cazul meu la un venit din arenda baza de calcul este 600 de lei si am si venituri din salariu voi plati cass la venitul minim de 850 adica 47 de lei ?
Plata cass
miha2766
Buna ziua,
As dorii o lamurire vis-a-vis de plata CASS.
Citind un articol aparut pe site-ul dvs, de unde citez \\"...o persoană care va obţine doar ... (vezi toată discuția)