Buna ziua
La o societate comerciala s-a facut pentru prima data reevaluarea unei cladiri ce o are in patrimoniu, in contabilitate aveam pana la momentul reevaluarii urmatoarele:
212- val 51752.52
2812-val 23989.45
In urma raportului de expertiza s-a stabilit valoarea de 27.000 ron .
Eu in contabilitate trebuie sa inregistrez noua valoare a cladirii , si nu stiu cum sa procedez.
Ma poate indruma cineva in aceasta speta?
Avand in vedere faptul ca este prima reevaluare, iar rezultatul este o descrestere de valoare, cheltuiala respectiva este una nedeductibila la calculul impozitului pe profit(art.21, alineatul 4, litera ş din Codul fiscal.
Monografia contabila este cea prezentata in raspunsul anterior.
Reevaluare caldire
lelcunadia
am si eu un caz concret : am achizitionat o cladire in 2007 cu valoare 80000, acum se face reevaluarea si scade vla o valoare de 50000 lei. Pana acum nu s-a ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.