Buna ziua, va rog frumos sa imi spuneti daca mai pot face/spune ceva la termen in dosarul de raspundere patrimoniala.
Lichidatorul a cerut instantei sa amane si va cere si la urmatoarele termene pentru ca, spune el, in paralel se judeca falimentul ( s-a admis insolventa) si sunt bunuri din patrimoniul societatii ce vor fi vandute la licitatii.
Eu ca si parat in procesul de raspundere patrimoniala, pot cere inchiderea acestui proces? Sau ce ma sfatuiti sa fac la urmatorul termen in procesul de raspundere patrimoniala?
Sa intelegem ca lichidatorul v-a facut un raport asupra cauzelor nefavorabil si a propus sa vi se atraga raspunderea? Sau cum s-a ajuns aici? Si 2): In temeiul carui art. si litera vi s-a atras raspunderea?
Trebuie sa formulati intampinare, daca mai sunteti in termen. In caz contrar va sfatuiesc sa depuneti concluzii/note de sedinta, care sa contina apararile dvoastra.
Va multumesc pentru raspunsuri. Nu am fost in tara si nu am stiut despre proces, cand m-am intors am aflat ca se declarase insolventa si imi fusese ceruta raspunderea patrimoniala caci nu m-au gasit la sediul social unde nu mai functiona nimic.
Am depus apoi toate actele, am predat bunul aflat in patrimoniu si am depus intampinare.
Acum intreb ce sa fac la urmatorul termen, caci acest dosar cu raspunderea patr. este un dosar care se taraie dupa cel cu falimentul.
Nu se poate inchide acest dosar? Lichidatorul nu doreste sa il inchida, el tot cere amanari, dar eu as putea cere inchiderea dosarului? Tinand cont ca din momentul cand am aflat despre insolventa/faliment, am facut tot ce mi s-a pus in vedere ( predat acte si patrimoniu).
E destul de dificil sa va raspundem, avand in vedere ca nu cunostem continutul acestui dosar si mai ales ratiunea pentru care lichidatorul cere amanari. Presupun ca motivul ar fi ca inca nu a fost definitivat tabelul de creante, astfel ca inca nu a fost stabilita suma pentru care a fost formulata cererea de atragere la raspundere.
Dvoastra va puteti opune opune la amanare si sa cereti judecarea cererii.
Multumesc pentru raspuns. El cere amanari motivand ca inca nu stie daca bunul din patrimoniu ( utilaj ) pe care il scoate la licitatie va acoperi prejudiciul creditorului care a cerut insolventa.
Deci spuneti ca eu pot cere judecarea cererii. Ma gandesc ca probabil este in avantajul meu sa se judece caci mi se pare nedrept sa fiu tarat in acest proces de raspundere patrimoniala si vreau sa se termine mai repede.