avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit auto anual - urmasi detinuti politic
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit auto anual - urmasi detinuti politic

Buna ziua.

Stimate Doamne / Stimati Domni,

As dori sa va cer ajutorul in elucidarea unui mister. As dori sa donez un autovehicul unei persoane care este vaduva unui fost detinut politic (motivele sunt multiple: eu nu mai am ce sa fac cu masina, persoana respectiva locuieste in mediul rural si trebuie sa parcurga niste distante considerabile pana in alte asezari - ca sa ajunga la un medic, la primarie, la o farmacie etc).

Intrebarea mea este: persoana respectiva este scutita de plata impozitului auto anual? Sau beneficiaza macar de o reducere?

Inclin sa cred ca este un text de lege care reglementeaza situatia asta, dar eu nu am reusit sa il gasesc.

Va multumesc pentru ajutor.

Cu stima,

PS: sper ca am postat in sectiunea care trebuie. Daca nu, rog un moderator sa mute thread-ul in sectiunea corecta.

Alte discuții în legătură

Interzicerea autostopului (a.k.a. "ia-ma nene") Azorel2010 Azorel2010 Buna ziua, conform unui articol de pe un site, care am citit azi dimineata, stimatii parlamentari au reinnoit o lege privind transportul în regim de taxi ... (vezi toată discuția)
Deplasarea pentru realizarea de activități agricole paulp paulp In lipsa unor precizari legate de aceasta exceptie nu imi dau seama daca se aplica in cazul meu din doua motive: 1. productia este pentru consum propriu 2. ... (vezi toată discuția)
Facilitati persoane cu handicap Fundatia Bucurie Fundatia Bucurie Buna ziua , as dori sa stiu raspunsul corect ( legal )la urmatoarea situatie : Marti la ora 8,30 intru cu autoturismul fiicei mele , posesoare de card ... (vezi toată discuția)