avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Continuare indemnizatie de crestere pentru al doilea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Continuare indemnizatie de crestere pentru al doilea copil

Buna ziua. in luna noiembrie 2013 primul meu copil a implinit doi ani. In ianuarie 2013 am nascut al doilea copil. Am fost in concediul de crestere pentru primul copil iar din ianuarie 2013 pana in noiembrie 2013 am beneficiat de stimulent pentru al doilea copil. Din momentul in care a implinit primul copil doi ani, AJPIS mi-au sistat si indemnizatia de crestere pentru cel de-al doilea copil. Am tot sunat si intrebat ce se intampla si nimeni nu mi-a spus nimic concret,doar sa astept recalcularea si atat ca in februarie anul acesta2014 nemaiputand astepta, sa aflu de fapt ca trebuia sa depun un alt dosar pentru indemnizatie. Am facut si acest lucru pentru a beneficia in continuare de indemnizatia de crestere pentru al doilea copil insa AJPIS refuza sa imi plateasca retroactiv pe motiv ca dosarul trebuia depus imediat dupa ce primul copil a implinit doi ani. Vorbesc aici de trei luni in care am intrebat in toate partile ce trebuie sa fac si nimeni nu a putut sa ma lamureasca. trei luni in care nu am primit indemnizatia de crestre pentru al doilea copil solicitand totusi acest lucru in dosar depus imediat dupa nasterea celui de-al doilea copil. va rog dati-mi un sfat
Ultima modificare: Luni, 31 Martie 2014
misumold, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:58, 31 Martie 2014
A cui este vina pana la urma? A primariei sau a celor de la AJPIS? Deci cu alte cuvinte nu mai am ce face?
1. Daca a incetat CIM pe perioada determinata nu era nici o problema, trebuia sa va prezentati la Primarie cu decizia de incetarea a CIM.

2. - Nu inteleg ce neintelegeri au fost in comunicarea dintre dvs. si functionarii de la Primarie dar dvs. sunteti cea care ati fost in pierdere.
- Daca puteti dovedi ca Primaria v-a informat eronat puteti face sesizare la AJPIS, cu dovezile de rigoare, si sa solicitati indemnizatia retroactiv.

3. Daca si AJPIS este vinovata atunci faceti o sesizare la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
Ultima modificare: Luni, 31 Martie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
In concluzie " asta e Romania!" Nimeni nu spune nimic . "Vina e a celui care cere."
Cum as putea dovedi? e vorba despre faptul ca nu mi s-a putut raspunde la niste intrebari simple. cei de la primarie au zis sa astept ca voi primi indemnizatia si ca probabil au nevoie de timp pentru recalculare iarAJPIS au raspuns la fel in fiecare luna in care eu am tot solicitat explicatii.
Multumesc dl. consultant pentru raspunsuri

Alte discuții în legătură

Indemnizație pentru al doilea copil Pr_Ciprian Pr_Ciprian Bună ziua. Aș vrea să mă ajutați în următoarea situație: soția e în CCC1 pentru primul copil pănă în 19.01.2015. A născut pe ... (vezi toată discuția)
Conditii de intrarea tatalui in concediu de crestere copil mikemc mikemc Va rog sa ma ajutati cu o opinie privind urmatoarea situatie: 1. sotia este in concediu de crestere copil cu o durata de 2 ani (pentru primul copil), ... (vezi toată discuția)
Prelungire ccc Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, O salariata se afla in CCC 2 ani pana la 16.08.2014. Tatal inca nu intrat in CCC o luna. Intre timp, salariata a nascut din nou in ... (vezi toată discuția)