avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie de stat pentru copil roman nascut in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie de stat pentru copil roman nascut in strainatate dar care locuieste in prezent in tara

Am doi copii pe care i-am nascut in strainatate, unul nascut in 2006, iar celalalt in 2011. In anul 2012 m-am intors in tara impreuna cu copii. Pana in prezent nu am reusit sa-mi depun cererea pentru acordarea alocatiei de stat pentru cei doi copii datorita ,, documentelor ,,stufoase,, pe care mi se cer la intocmirea dosarului de catre AJPIS.
Va rog sa va spuneti punctul de vedere cu privire la acordarea alocatiei de stat pentru copii si documentele pe care trebuie sa le atasez la cerere. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Lulea dorina , utilizator 14:16, 27 Octombrie 2021
Buna ziua. Am depus toate aceste acte acum un an si mi-au respins dosarul pt ca zic ei, nu au primit raspuns din Spania. Am uitat sa precizez; copilul e nascut in Spania. Am facut declaratia jurata la notar dar nu stiu ce mai trebuia din Spania. Acum zic ca au primit raspunsul dar trebuie sa fac alta cerere. Suntem stabiliti in tara din momentul in care am solicitat alocatia copilului.
Din Spania trebuia adus un document din care sa reiasa ca nu primiti alocatie pentru copil in aceasta tara.
Buna ziua!Cum anume se obtine se obtine aceasta negatie?Am incercat online pe site ul Seguridad social si nu se poate fara parole electronice si chestii de genul.Altfel se poate?as vrea sa stiu concret.Multumesc anticipat!
De la instituția competenta din statul unde ați domiciliat .
Buna ziua doamna si EU am tot aceasi problem am nascut baietelului acolo si am a UT problem de sanatate am venit in Tara si acum am depus si EU alicati a din iunie si tot nu am primit nimik MA duc si ferific mereu cardul da nimik nustyu ce problem este si am adus ce miau cerut o hartie precum nu beneficiez de alocatie in cipru etc nici EU nu styu ce sa fac




Anyta18 a scris:

Buna ziua. Am si eu o întrebare... Am nascut in Cipru dar m am întors in România de 7 luni. Tot atunci am depus și actele pentru alocație, astăzi primesc raspuns cu " respingere acordare alocatie de stat". Menționez ca pe foaia primita de la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială scrie : Conform E411 se desfasoara o activitate profesională in Cipru si nu s a solicitat acest beneficiu. Nu inteleg... De ce pana la urma a fost respinsa daca noi nu beneficiem de alocatie din Cipru? Nr am intors de tot in Romania. Nu mai lucram in acea țară de 7 luni.
Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! - alocație pentru minor Anca dietrich Anca dietrich Am un băiețel născut in Germania in vărsta de 2,5 ani! Am locuit mai mulți ani acolo,acum am venit acasă din motive familiare! Am cerut documentul din ... (vezi toată discuția)
Alocatia pentru copii claudiadiaconu claudiadiaconu Buna ziua! Am locuit timp de 6 ani in Spania impreuna cu copilul meu care a urmat scoala acolo in acest timp. Din luna decembrie m-am intors in tara si am ... (vezi toată discuția)
Intrebare - alocatie pentru minor roman nascut in spania 3costa3 bogdan 3costa3 bogdan buna ziua .as dori sa stiu daca pot beneficia de alogatia de stat ptr. copii acordata in romania ,daca muncesc in spania.copilul nascut in spania. (vezi toată discuția)