avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1692 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Scutire impozit programatori - adeverinta facultate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Scutire impozit programatori - adeverinta facultate

Se poate acorda scutirea de impozit IT pentru un absolvent de facultate, in baza adeverintei, intrucat diploma nu a fost eliberata inca (se stie ca dureaza chiar si un an pana se elibereaza diplomele). Mentionez ca toate celelalte conditii sunt indeplinite.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:08, 2 Aprilie 2014
Avand in vedere prevederile ordinului 539/225/1479/2013 emis de ministerul muncii, art.3 lit.d, cred ca nu puteti acorda scutirea de impozit.
Asta ce inseamna, ca proaspetii absolventi de facultate nu pot beneficia de aceasta scutire, ci doar dupa un an de zile?
Dupa cum e formulata cerinta, eu zic ca da.
Daca era vorba despre adeverinta, legiutorul poatea sa spuna "document care atesta faptul ca a absolvit ....", dar el spune "copie legalizata a diplomei...".
Asta este parerea mea, poate gresesc.
Acum fiecare interprezeaza cum doreste. :)
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2014
Elis Ismail, Contabil
Intr-adevar, daca este sa interpretam mot-a-mot textul de lege , raspunsul este negativ.

Insa textul de lege trebuie coroborat cu alte prevederi legale in materia eliberarii diplomelor de licenta.

Art. 38 din Regulament privind regimul actelor de studii in sistemul de invatamant superior,
După finalizarea completă a studiilor, la cerere, absolvenţilor li se eliberează Adeverinţă de absolvire a studiilor, al cărei termen de valabilitate este de maximum 12 luni.
Asa este d-nul freeelis.
Dar unii domni inspectori care au venit in control, nu au acceptat adevetinta din motivele prezentate in mesajele anterioare. Poate au fost ei mai zelosi. De aceea am spus ca fiecare interpreteaza cum doreste. :)

Alte discuții în legătură

Ordin 539/2013 doriacristina doriacristina Precizarile ANAF in legatura cu Ordinul 539/2013 (referitor la scutirea de impozit acordata programatorilor) spun, printre altele ca: c) angajatul trebuie ... (vezi toată discuția)
Scutire de impozit gpirvuro gpirvuro Va rog sa-mi spuneti daca sunt absolventa a unor cursuri postuniversitare cu specializarea: Informatica distribuita, beneficiez de scutirea de ... (vezi toată discuția)
Diploma pentru scutire impozit programatori abc82 abc82 Buna ziua, as dori sa aflu daca diploma de la Universitatea Titu Maiorescu, Facultatea de Informatica, specializarea Informatica, Invatamant la Distanta se ... (vezi toată discuția)