@
d_n
1. Vreau sa actionez in judecata firma la care am lucrat pentru ca nu mi-au dat salariul, exista ceva procedura prealabila pe la ITM sau ma pot adresa direct instantei?
Nu exista nicio procedura prealabila sesizarii instantei de judecata.
Sedinta de informare privind medierea poate avea loc anterior introducerii cererii de chemare in judecata, sau dupa declansarea procesului pana la termenul dat de instanta in acest scop.
2. am de gand sa cer si daune-interese. In cazul in care dupa deschiderea procesului cei de la firma imi ofera salariul de pe statul de plata, eu nu accept iar ei vor trimite banii prin posta, eu sunt obligata sa accept (doar) banii aceia sau procesul poate continua chiar daca ei imi pun la dispozitie (doar) acei bani?
art.166 (4) C.mun. - Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.
Procesul poate ramane fara obiect daca ati solicita numai plata drepturilor salariale restante, daca se face dovada achitarii acestora.