avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire nepot dupa moartea mamei, are dreptul la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire nepot dupa moartea mamei, are dreptul la succesiunea bunicului?

Buna ziua.Problema mea este urmatoarea:
-daca mama mea a murit,eu am aceleasi drepturi(singurul fiu) ca ea la succesiune dupa moartea bunicului(bunica este decedata si nu sa facut succesiunea dupa moartea ei)?
-tatal meu beneficiaza de o cota parte din averea parintilor mamei mele?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 16:25, 2 Aprilie 2014
Cand a decedat mama si cand au deceda bunicii?
mama a decedat in martie 2014(mama mai are 1 frate in viata)iar bunica a decedat acum 8 ani.bunicul inca traieste.multumesc frumos
succesiunile se vor face succesiv. Mama dvs este postdecedata, in acest caz la mostenirea bunicii dvs vor veni mostenitorii mamei dvs adica , dvs ca fiu si tatal dvs, caci e mostenire prin retransmitere, nu prin reprezentare.
Bunicul meu care este in viata,are cum sa faca sa-mi lase numai mie partea mamei mele?ptr ca el nu este de accord ca dupa moartea lui,tatal meu sa aiba dreptul la ceva din casa lui...multumesc
Nu. trebuie dezbatute succesiunile cele doua , apoi facut un partaj si tatal dvs sa va cedeze cota ce ii revine din imobile care apartineau bunicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suuccesiune cu peripetii zita74 zita74 Este un caz mai special: bunica mea D-zeu s-o ierte a avut doi fii. Unchiul meu a murit inaintea mamei sale ( nu a avut copii), tatal meu a murit dupa bunica ( ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunic amarilys amarilys Buna ziua, Am si eu o intrebare. Urmeaza sa deschidem o succesiune dupa bunicul decedat, respectiv dupa partea care ii revine tatalui meu (la randul sau ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea sotului - sotia ce drepturi are? ioanadaniel ioanadaniel buna ziua. poate ma puteti lamuri si pe mine intr-o problema. Unei prietene ia murit sotul. Ce drepturi are ea in urmatoarele conditii: Sotul ei avea o fata ... (vezi toată discuția)