avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... parinte unic intretinator
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

parinte unic intretinator

mai sunt considerat parinte unic intretinator daca, desi a implinit 18 ani, copilul este inca elev?
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 23:07, 29 Aprilie 2009
Da,pana la 26 ani,daca este elev sau student!
Raspunsul ar fi ca ambii parinti se pot implica in intretinerea majorului , unul in natura, iar celelalt, daca este in continuarea oricaror forme de invatamant ,Prin plata pensiei de intretinere (chiar ID Fr , intrucat practica judiciara nu e unitara in acest sens ), face dovada ca e "in nevoie ", nu presteaza o munca remunerata...

Aceasta obligatie legala de intretinere incumba pana la implinirea varstei de 26 de ani .
problema este urmatoarea: am solicitat la ajofm subventia acordata la angajarea somerului unic intretinator de familie iar raspunsul primit a fost tocmai ca nu mai pot fi considerat parinte unic intretinator deoarece copilul a implinit 18 ani. In legea somajului nu se specifica varsta copilului avut in intrtinere iar la dosar am depus dovada ca este elev in clasa a 12-a.
Introduceti in Instanta de contecios administrativ o actiune prin care cereti dreptul neacordat!!!!!!!Trebuie sa aveti si raspunsul lor,datat ,semnat,stampilat(proba).Este vorba de interpretarea eronata a legii!!!!!!
Actiunea se timbreaza? Avem nevoie sa fim reprezentati de un avocat?

Alte discuții în legătură

Alocatia pentru familia monoparentala roxana ionescu roxana ionescu am doi copii in varsta de 17,5 ani, elev clasa a-XI-a, respectiv 19,5 ani student anul I la fac. de Geodezie Buc. Copiii sunt beneficiarii unei pensii de urmas ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am un copil din relația anterioară. nu am fost căsătorită, ... AndreeaDymoo AndreeaDymoo Buna ziua! Am un copil din relația anterioară. Nu am fost căsătorită, am hotărâre jud cu, custodie exclusivă. Între timp, m-am recăsătorit. Copilul ... (vezi toată discuția)
Bursa monoparentala.buna ziua eu sunt divorțată si din casatorie am un minor. acum ... Critig1 Critig1 Buna ziua eu sunt divorțată si din casatorie am un minor. Acum traiesc in concubinaj si mai am doi copii. Copilul din prima casatorie se încadrează pentru ... (vezi toată discuția)