avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice contracte incredintare directa
Discuție deschisă în Achiziţii publice

contracte incredintare directa

pot incheia mai multe contracte prin incredintare directa (asta sa fiu scutita de organizarea unei licitatii) dar care toate formeaza un tot, adica o lucrare? de exemplu: un contract de furnizare produse, altul de servicii, altul de lucrari, toate trei vizand aceeasi lucrare.
Cel mai recent răspuns: Diana Gratianu , Avocat 13:39, 9 Iunie 2009
Din ceea ce spuneti d-voastra rezulta clar ca nu puteti.
buna
Sa inteleg.
vrei sa faci trei contracte
- unul de furnizare care sa cuprinda cumparearea materialelor;
- unul de servicii prin care sa faci proiectarea lucrarii;
- unul de lucrari prin care sa faci constructia cu materialele care le-ai cumparat mai devreme cu materialele procurate din contractul de furnizare.
1. cum ai prins tu aceste contracte in planul de achizitie pe anul 2009?
2. daca ai prins de ex. realizare lucrare in care sunt incluse toate atunci nu ai ce faci scoti la licitatie per total
3. daca ai posibilitatea sa modifici planul de achizitie poti sa realizezi 3 contracte diferite, dar cu precizarea ca val contractelor de incredintare directa este de 15.000 euro fara tva, si nu cred ca ai sa gasesti un constructor sa-ti faca o lucrare de constructii sa se incadreze in valoarea asta.
- eu te-as sfatui ceva 1. - exectueaza licitatia per total ca atunci tragi la raspundere doar un contractant nu trei, si daca faci un singur contract in care sa intre proiectarea si constructia in acelasi contract nu te trezesti mai tarziu ca proiectantul nu a prins ceva cantitati si lucrari si constructorul vrea si alti bani pentru acele cantitati si lucrari care proiectantul nu l-ea preavazut .De aici rezulta ca iti mai trebuie bani ca sa termini lucarea
2. efectueaza un studiu de fezabilitate care il realizeaza un proiectant care iti va da o valoare aproximativa la lucrarea pe care vrei sa o faci si asa stii pe ce bani o poti face si daca poti face 3 contracte separate .
Bafta
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua.

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie :

Lucrez intr-o institutie publica.
Exista un parteneriat public privat in derulare pt care s-a incheiat un contract de prestare servicii de consultanta juridica in iunie 2007 pt 2 ani.
Ulterior, in 2007, s-a incheiat un act aditional cu o valoare de 48% din valoarea contactului initiaL.


Intrebarea mea este, tinand cont ca va expira contractul peste 1 luna, daca exista posibilitatea sa atribuim aceste servicii de consultanta tot acestui consultant juridic, fara sa mai fie nevoie sa mai organizam o licitatie.
Stim ca in principiu nu se poate, insa de ce ne putem lega totusi pentru justificarea acordarii aceluaisi consultant a prestarii acestor servicii?
Va multumesc
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Incredintare directa bogdan77m bogdan77m Incredintarea directa cf OUG 34/2006 presupune doar intocmirea unei justificative sau trebuie incheiat si un contract? Pentru incredintare directa sunt ... (vezi toată discuția)
Caiet sarcini lucrari constructii jacqueline_k jacqueline_k O societate comerciala (privata) doreste sa dezafecteze o zona ocupata de constructii si instalatii, urmand ca pe terenul ramas liber sa se construiasca ... (vezi toată discuția)
Incredintare directa patalina patalina Se poate face o incredintare directa pentru obtinerea unui contract de livrare motorina in valoare de 73.000 lei fara TVA, pentru scurtarea timpului, avand ... (vezi toată discuția)