avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice caiet sarcini lucrari constructii
Discuție deschisă în Achiziţii publice

caiet sarcini lucrari constructii

O societate comerciala (privata) doreste sa dezafecteze o zona ocupata de constructii si instalatii, urmand ca pe terenul ramas liber sa se construiasca altceva. Pentru aceasta, societatea ar urma sa angajeze un constructor prin licitatie.
1. ce tip de licitatie se foloseste in acest caz pentru alegerea constructorului?
2. cine intocmeste caietul de sarcini si ce capitole obligatorii ar trebui sa contina acesta?
3. care este actul normativ care reglementeaza continutul acestui caiet de sarcini?
4. care este raspunderea departamentului juridic (al societatii beneficiare) si ce capitole trebuie sa urmareasca sau sa intocmeasca, in mod direct?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 16:44, 29 Iulie 2009
1.Nu e obligatoriu sa faceti licitatie ...puteti cere mai multe oferte de la diversi constructori si puteti face o selectie de oferte!
2. Caietul de sarcini il intocmiti dvs iar ca model aveti la documente utile un astfel de caiet de sarcini
3. Actele normative referitoare la licitatii nu se refera la societati comerciale cu capital integral privat, ci la unitati si institutii publice!
4. Departamentul juridic verifica si intocmeste caietul de sarcini conform cerintelor conducerii societatii si intocmeste contractul de prestari servicii cu constructorul care va efectua lucrarea.(sau isi da viza daca exista si departament comercial care va intocmi acest contract)
De executia contractului se vor ocupa cei mandatati de conducere sa faca acest lucru!
1. Dar, ca persoana juridica cu capital integral privat, care a decis sa liciteze aceasta lucrare de constructii, se poate organiza o licitatie? In temeiul carei legi? Unde se organizeaza licitatia? Unde se publica anuntul de organizare a licitatiei si conditiile in care se desfasoara aceasta? Cat timp trebuie sa curga (in temeiul legii) intre publicarea anuntului si data de depunere a ofertelor?
2. Valoarea lucrarii dicteaza tipul de licitatie? In baza carei legi?
3. Proiectantul angajat de beneficiar pentru elaborarea proiectului este obligat sa faca caietul de sarcini?
1-2-3 Va dau un model ca sa va inspirati! Nu intelegeti ca legile in vigoare se refera la institutii publice??!!
Unde are loc? Unde doriti dvs.
In temeiul carei legi? V-am raspuns
Se poate organiza licitatie? Bineinteles , de ce nu?!
Unde se publica anuntul de organizare a licitatie? In ce ziar doriti , chiar si pe internet exista site-uri specializate in licitatii publice
Cat timp trebuie sa curga ?( in temeiul carei legi???)
Valoarea lucrarii nu dicteaza nimc! Sunteti firma cu capital integral privat!
V-am explicat cine face caietul de sarcini! Va lasati pe mana unui angajat extern????
Acum priviti cum arata un model de licitatie facut de o banca !
[ link extern ]
~ Conținut șters la cerere ~
Din pacate dna nu se refera la o achizitie publica! Se refera pur si simplu la o selectie de clienti pe care firma respectiva o poate face oricum doreste! este persoana juridica cu capital privat deci poate decide exact ce este mai bine pentru societate!B-)

Alte discuții în legătură

Societate comerciala cu capital privat sabinna sabinna O societate comerciala cu capital privat vrea sa organizeze o licitatie pentru executia unor lucrari. Care este procedura de licitatie, in baza carei legi ... (vezi toată discuția)
Un novice in achizitii publice!contestatie caiet sarcini??? nicusorilinca nicusorilinca buna ziua recunosc sunt incepator in acest domeniu interesant-achizitiile publice vreau sa ma lamuriti si pe mine, se poate face contestatie la caietul de ... (vezi toată discuția)
Licitatii publice dragos-hirnia dragos-hirnia Buna ziua, as vrea sa stiu si eu, unde pot gasi un model de oferta pentru prestari servicii pentru o licitatie publica. reprezint o societate nou infiintata si ... (vezi toată discuția)