avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Calomnie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Calomnie

Doresc sa intentez un proces de calomie pe baza de inscrisuri.Cum trebuie sa procedez?Multumesc,astept raspunsuri si sfaturi
Articolul 205 din Codul penal arată că insulta înseamnă atingerea adusă onoarei ori reputaţiei unei persoane, prin cuvinte, prin gesturi sau prin orice alte mijloace, ori prin expunerea la batjocură şi se pedepseşte.
Articolul 206 arată: „Calomnia este afirmarea sau imputarea în public, prin orice mijloace, a unei fapte determinate privitoare la o persoană, care, dacă ar fi adevărată, ar expune acea persoană la o sancţiune penală, administrativă sau disciplinară, ori dispreţului public şi se pedepseşte.”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta si calomnia iriss01 iriss01 Buna ziua. Va rog sa ma informati daca insulta si calomnia sunt sanctionate de noul cod penal si in ce fel. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Calomnia ContSters263719 ContSters263719 Care sint articolele din lege referitoare la calomnie? (vezi toată discuția)
Acuze pe facebook al3xn01 al3xn01 buna seara daca sunt cercetat intr-un dosar penal nefinalizat , o cunostinta pe facebook imi adreseaza injurii plus cuvinte jignitoare vrei sa omori ca pe ... (vezi toată discuția)