avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Valoare actualizata pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Valoare actualizata pensie

Tatal meu e pensionat pentru limita de varsta si valoarea lunara a pensiei este de 1200 lei. In acelasi timp este si angajat, avand un salariu net de 2000 lei.
Valoarea pensiei se poate modifica, avand in vedere ca inca este salariat? Daca da, ce trebuie sa faca? Sa ceara anual recalcularea pensiei? Care ar fi valoarea aproximativa cu care ar creste pensia dupa un an de munca ?
Vrem sa stim daca pensia poate creste semnificativ sau nu.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 19:11, 3 Aprilie 2014
Sa faca o cerere de recalculare,pe care o depune impreuna cu un cupon de pensie la casa locala de care apartine.
Pentru 1 an(12 de luni)de stagiu adaugat(in cazul de fata)cresterea este de aproximativ 28 de lei.
Cresterea este influentata de salariul brut si de stagiul complet.
Recalcularea se poate cere dupa orice perioada de stagiu adaugat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi folosit, la recalculare pensiei, fluturasul cu diferentele salariale? anele2010 anele2010 In carnetul de munca al unui pensionar cumulard, o institutie a completat activitatea/salariul, pt perioada mai-august 2010 (4 luni). In septembrie ... (vezi toată discuția)
Se majoreaza pensia daca retrag dosarul de pensie si lucrez? adrian23 adrian23 i-a venit decizia de pensionare mamei avand varsta de pensionare legala de 59ani si 3 luni cu o pensie de 420 ron iar in decizie mai scria ca daca ar fi avut ... (vezi toată discuția)
Pentru pensie cornel10 cornel10 am 61 ani , sant an pensie de boala gradu 2 din 2000 . am 19 ani si 8 luni lucrat an grupa 2 de munca. 11 ani grupa 3 de munca . pe decizie scrie . cotizat ... (vezi toată discuția)